Fasoli Gino Valpo Valpolicella Ripasso Superiore 2017
Fasoli Gino Valpo Valpolicella Ripasso Superiore 2017
- 2017
- 750ml
- Červené
- 16%
- Valpolicella
- Corvinone,
- Corvina,
- Rondinella
- Fasoli Gino
- Benátsko
- Itálie
- Vintage: 2017
- Velikost: 750ml
- Typ: Červené
- Alkohol: 16%
- Odrůda: Valpolicella
- Hrozny: Corvinone
Corvina
Rondinella - Vinařství: Fasoli Gino
- Region: Benátsko
- Země: Itálie
- Vintage: 2017
- Velikost: 750ml
- Typ: Červené
- Alkohol: 16%
- Odrůda: Valpolicella
- Hrozny: Corvinone
Corvina
Rondinella - Vinařství: Fasoli Gino
- Region: Benátsko
- Země: Itálie
Příběh vína Fasoli Gino začal již v roce 1925, kdy Amadio Fasoli založil v údolí Illasia nedaleko Verony na severovýchodě Itálie farmu na pěstování ovoce a zeleniny. Amadio vyráběl víno, které prodával do místních barů v okolních městech. V současné době řídí statek třetí a čtvrtá generace rodiny Fasoli, která trvá na používání udržitelných ekologických a biodynamických postupů z úcty k přírodě a půdě, kterou hodlá předat dalším generacím.
Valpo se vyrábí z místních hroznů Corvinone, Corvina a Rondinella, které se pěstují na rodinných vinicích na skalnatých svazích. Hrozny se pečlivě ručně sklízejí a po sklizni se nechávají 20 až 30 dní sušit v malých vaničkách, aby se koncentrovaly cukry a chutě. Podle tradice Valpolicella Ripasso pak hrozny procházejí prvním kvašením a zrají 4 měsíce ve velkých dubových sudech.
Dalším krokem je druhé kvašení se slupkami z hroznů, které byly použity k výrobě rodinných vín Amarone. To dodá hotovému vínu barvu, další chuť a tělo. Víno pak zraje rok v dubových sudech. Tímto procesem vzniká odvážné, plné víno, které oplývá bohatou vůní a chutí tmavých bobulí, skořice a sušeného ovoce.
Pas de problème particulier.