Zyme Valpolicella Superiore 2019
Zyme Valpolicella Superiore 2019
- 2019
- 750ml
- Červené
- 13.5%
- Valpolicella
- Corvina 40%,
- Corvinone 30%,
- Rondinella 25%
- Zyme
- Benátsko
- Itálie
- Vintage: 2019
- Velikost: 750ml
- Typ: Červené
- Alkohol: 13.5%
- Odrůda: Valpolicella
- Hrozny: Corvina 40%
Corvinone 30%
Rondinella 25% - Vinařství: Zyme
- Region: Benátsko
- Země: Itálie
- Vintage: 2019
- Velikost: 750ml
- Typ: Červené
- Alkohol: 13.5%
- Odrůda: Valpolicella
- Hrozny: Corvina 40%
Corvinone 30%
Rondinella 25% - Vinařství: Zyme
- Region: Benátsko
- Země: Itálie
Celestino Gaspari založil společnost Zyme ve své garáži v roce 1999 po mnoha letech spolupráce s legendárním vinařem Giuseppem Quintarellim, jehož dceru si Celestino později vzal za ženu. Celestino pocházel ze zemědělského prostředí a pod Giuseppeho vedením se rychle naučil vyrábět velkolepá tradiční vína Amarone a Valpolicella. Poté nějaký čas pracoval jako vinařský poradce a pomohl založit více než tucet vinařství v Benátsku, než se rozhodl zaměřit na vlastní projekt.
Celestino Valpolicella Superiore se vyrábí tradičním způsobem z hroznů Corvina, Corvinone a Rondinella, které se pečlivě sklízejí ručně. Hrozny se následně fermentují a v lednu probíhá druhá fermentace, při níž se používají slupky z hroznů, které zbyly z jeho vína Amarone, aby se vínu dodala větší komplexnost a váha. Dalším krokem je zrání vína ve velkých sudech ze slavonského dubu po dobu dvou let, poté se víno stáčí do lahví a prochází dalším šestiměsíčním zráním v láhvi.
Tímto složitým procesem vzniká šťavnaté, hluboce aromatické víno, které se vyznačuje vůní lesních plodů, švestek a červených třešní spolu s tóny sušených bylin, sladkého koření a vanilky. Plné tělo, jasná svěžest a mírné třísloviny z něj činí vynikajícího partnera pro uzeniny, sýry a čerstvé těstoviny podávané s bohatou rajčatovou omáčkou.
communication en speed ol service