Dal Forno Romano Valpolicella Superiore Monte Lodoletta 2015
Dal Forno Romano Valpolicella Superiore Monte Lodoletta 2015
- 2015
- 750ml
- Červené
- 14%
- Valpolicella
- Corvina,
- Corvinone,
- Rondinella,
- Croatina,
- Oseleta
- Romano Dal Forno
- Benátsko
- Itálie
- Vintage: 2015
- Velikost: 750ml
- Typ: Červené
- Alkohol: 14%
- Odrůda: Valpolicella
- Hrozny: Corvina
Corvinone
Rondinella
Croatina
Oseleta - Vinařství: Romano Dal Forno
- Region: Benátsko
- Země: Itálie
- Vintage: 2015
- Velikost: 750ml
- Typ: Červené
- Alkohol: 14%
- Odrůda: Valpolicella
- Hrozny: Corvina
Corvinone
Rondinella
Croatina
Oseleta - Vinařství: Romano Dal Forno
- Region: Benátsko
- Země: Itálie
Jedná se o plné, zralé víno s hutnou vůní švestek, hořké čokolády, ostružinového džemu, kořeněného ovocného koláče a země. Vyrábí se ze svaté trojice hroznů Valpolicella - Corvina, Corvinone a Rondinella, které se sklízejí v okolí Val D`Illasi v regionu Veneto v severní Itálii.
Vinařství založil v 80. letech minulého století Romano Dal Forno, žák velkého Giuseppe Quintarelliho, který se sám stal legendou italského vinařství. Vinařství klade důraz na nízkoprodukční vinnou révu, pěstuje 8 hektarů původních benátských hroznů v aluviálních půdách údolí Val D`Illasi. Tento přístup "kvality nad kvantitou" umožňuje hluboce osobní přístup - Romano se stará o potřeby každé jednotlivé rostliny na svých vinicích.
Víno Valpolicella Superiore je na patře pozoruhodně vyvážené a kráčí po laně mezi intenzitou a pitelností. Je plné klasických italských tónů rajčatových listů, balsamica, švestek, jahod a mokrých kamenů, s pikantním základem čerstvě obrácené země a kůže. Díky silným, hedvábným tříslovinám a pulzující, středně silné kyselině je to červené víno, které si vychutnáte. Zvažte jeho kombinaci s jemným hovězím masem, pečeným kuřetem nebo vegetariánskými rajčatovými těstovinami.
komunikace en speed ol service