Barolo
Ceretto Barolo Brunate 2015
Lze skladovat ve sklepě po dobu 30 let. Před podáváním 2 hodiny dekantujte.
Společnost Ceretto, která je považována za jedno z nejvýznamnějších piemontských panství, byla založena ve 30. letech 20. století Riccardem Cerettem, který se zasloužil o průkopnickou roli ve vinařské historii regionu. Jeho dva synové Bruno a Marcello byli jedni z prvních, kteří začali v oblasti Barolo vyrábět vína z jedné vinice. Dnes je Ceretto vedeno třetí generací, která pokračuje v rodinném odkazu výroby výjimečných vín ze 160 hektarů prvotřídních vinic.
Brunate je legendární barolská vinice, která se rozkládá mezi slavnými městy La Morra a samotným Barolem. Rodina Ceretto vlastní 5,5 hektaru rozděleného mezi dva pozemky se 40letou vinnou révou vysazenou ve výšce 230 až 400 metrů nad mořem. Vinná réva je obhospodařována ekologicky, a jakmile se dostane do vinařství, hrozny spontánně kvasí v ocelových kádích za použití divokých kvasinek. Mladé víno pak zraje 24 měsíců v dubových sudech a následně 12 měsíců v láhvi.
V nose dominují jemné tóny fialek, sluncem spálené země a světlého červeného ovoce, zatímco první doušek odhalí odvážné plné tělo, pevné třísloviny a dobře vyvinutou strukturu, díky níž bude víno ve sklepě krásně stárnout. V případě potřeby si ho můžete vychutnat i nyní, a to po boku vydatných pokrmů z červeného masa nebo zvěřiny, které pomohou zjemnit výrazné třísloviny.
Společnost Ceretto, která je považována za jedno z nejvýznamnějších piemontských panství, byla založena ve 30. letech 20. století Riccardem Cerettem, který se zasloužil o průkopnickou roli ve vinařské historii regionu. Jeho dva synové Bruno a Marcello byli jedni z prvních, kteří začali v oblasti Barolo vyrábět vína z jedné vinice. Dnes je Ceretto vedeno třetí generací, která pokračuje v rodinném odkazu výroby výjimečných vín ze 160 hektarů prvotřídních vinic.
Brunate je legendární barolská vinice, která se rozkládá mezi slavnými městy La Morra a samotným Barolem. Rodina Ceretto vlastní 5,5 hektaru rozděleného mezi dva pozemky se 40letou vinnou révou vysazenou ve výšce 230 až 400 metrů nad mořem. Vinná réva je obhospodařována ekologicky, a jakmile se dostane do vinařství, hrozny spontánně kvasí v ocelových kádích za použití divokých kvasinek. Mladé víno pak zraje 24 měsíců v dubových sudech a následně 12 měsíců v láhvi.
V nose dominují jemné tóny fialek, sluncem spálené země a světlého červeného ovoce, zatímco první doušek odhalí odvážné plné tělo, pevné třísloviny a dobře vyvinutou strukturu, díky níž bude víno ve sklepě krásně stárnout. V případě potřeby si ho můžete vychutnat i nyní, a to po boku vydatných pokrmů z červeného masa nebo zvěřiny, které pomohou zjemnit výrazné třísloviny.
Login and Registration Form