Cabernet Sauvignon
Sette Ponti Poggio al Lupo Maremma 2016
Lze skladovat ve sklepě po dobu 12 let. Dekantujte 1 hodinu před podáváním.
Víno s hlubokým granátovým odstínem připomínajícím drahokam a opojnou vůní drcených ostružin, sušeného rozmarýnu a cedrového dřeva se otevírá a je vhodné ho popíjet a vychutnávat v průběhu večera. V chuti se objevují intenzivní chutě borůvek, černého rybízu a sladkého koření, které doplňují hedvábně hladké třísloviny a velkorysé plné tělo. Zkuste tento silný, ale přesto nenáročný Cabernet podávat k talíři tvrdých sýrů, neformálnímu letnímu grilování nebo třeba k prvotřídnímu steaku, abyste skutečně ukázali všestrannost tohoto lahodného vína.
Poggio al Lupo neboli "Vlčí kopec" je pojmenován podle 115akrového pozemku v divoké a drsné oblasti Maremma v Toskánsku, který v roce 1999 koupil Antonio Moretti. Hlavní vinice se zde rozkládá na jižně orientovaném svahu nedaleko pobřeží, který v horkém létě poskytuje mírný chladivý středomořský vánek.
Všechny hrozny odrůdy Cabernet Sauvignon, z nichž se vyrábí toto víno, jsou pečlivě ručně sklízeny a poté macerovány a fermentovány se slupkami po dobu 25 dnů, aby se z nich získalo optimální množství barvy, chuti a tříslovin. Po vinifikaci zraje víno 18 měsíců v novém francouzském dubu a poté nejméně 6 měsíců odpočívá v láhvi, než je připraveno k uvedení na trh.
Víno s hlubokým granátovým odstínem připomínajícím drahokam a opojnou vůní drcených ostružin, sušeného rozmarýnu a cedrového dřeva se otevírá a je vhodné ho popíjet a vychutnávat v průběhu večera. V chuti se objevují intenzivní chutě borůvek, černého rybízu a sladkého koření, které doplňují hedvábně hladké třísloviny a velkorysé plné tělo. Zkuste tento silný, ale přesto nenáročný Cabernet podávat k talíři tvrdých sýrů, neformálnímu letnímu grilování nebo třeba k prvotřídnímu steaku, abyste skutečně ukázali všestrannost tohoto lahodného vína.
Poggio al Lupo neboli "Vlčí kopec" je pojmenován podle 115akrového pozemku v divoké a drsné oblasti Maremma v Toskánsku, který v roce 1999 koupil Antonio Moretti. Hlavní vinice se zde rozkládá na jižně orientovaném svahu nedaleko pobřeží, který v horkém létě poskytuje mírný chladivý středomořský vánek.
Všechny hrozny odrůdy Cabernet Sauvignon, z nichž se vyrábí toto víno, jsou pečlivě ručně sklízeny a poté macerovány a fermentovány se slupkami po dobu 25 dnů, aby se z nich získalo optimální množství barvy, chuti a tříslovin. Po vinifikaci zraje víno 18 měsíců v novém francouzském dubu a poté nejméně 6 měsíců odpočívá v láhvi, než je připraveno k uvedení na trh.
Login and Registration Form