Pinot Noir
Felton Road Cornish Point Pinot Noir 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Není třeba dekantovat.
Felton Road je jedním z nejprestižnějších a nejuznávanějších novozélandských výrobců, který se nachází v Bannockburnu, podoblasti Central Otago na Jižním ostrově. Usedlost tvoří čtyři vinice na teplých severních svazích Bannockburnu: původní vinice Elms, Macmuir, Calvert a Cornish Point. Všechny spravuje enolog Gareth King se svým týmem oddaných spolupracovníků a od roku 2002 se zde réva pěstuje ekologicky a biodynamicky.
Společnost se řídí filozofií minimálních zásahů ve sklepě, a to díky používání gravitačních systémů, autochtonních kvasinek a bez provádění čiřicích a filtračních procesů. Hrozny odrůdy Pinot Noir se sklízejí ručně na vinici Cornish Point v blízkosti jezera, které vytváří jedinečné mezoklima. Kvašení je tradiční, se středně dlouhou macerací na slupkách, aby se získala barva, aroma a udržely třísloviny. Víno pak zraje 13 měsíců v sudech z burgundského dubu.
Barva je na Rulandské modré překvapivě intenzivní. Ve vůni se objevuje mnoho červeného ovoce, černých třešní, ostružin a švestek, s tóny fialek a sušených bylin a kořenitými tóny. V ústech je víno středně plné až plné, s pevnou tříslovinou. Je připraveno k pití již nyní, ale může mu prospět delší pobyt ve sklepě. Vyzkoušejte ho k hovězí svíčkové.
Felton Road je jedním z nejprestižnějších a nejuznávanějších novozélandských výrobců, který se nachází v Bannockburnu, podoblasti Central Otago na Jižním ostrově. Usedlost tvoří čtyři vinice na teplých severních svazích Bannockburnu: původní vinice Elms, Macmuir, Calvert a Cornish Point. Všechny spravuje enolog Gareth King se svým týmem oddaných spolupracovníků a od roku 2002 se zde réva pěstuje ekologicky a biodynamicky.
Společnost se řídí filozofií minimálních zásahů ve sklepě, a to díky používání gravitačních systémů, autochtonních kvasinek a bez provádění čiřicích a filtračních procesů. Hrozny odrůdy Pinot Noir se sklízejí ručně na vinici Cornish Point v blízkosti jezera, které vytváří jedinečné mezoklima. Kvašení je tradiční, se středně dlouhou macerací na slupkách, aby se získala barva, aroma a udržely třísloviny. Víno pak zraje 13 měsíců v sudech z burgundského dubu.
Barva je na Rulandské modré překvapivě intenzivní. Ve vůni se objevuje mnoho červeného ovoce, černých třešní, ostružin a švestek, s tóny fialek a sušených bylin a kořenitými tóny. V ústech je víno středně plné až plné, s pevnou tříslovinou. Je připraveno k pití již nyní, ale může mu prospět delší pobyt ve sklepě. Vyzkoušejte ho k hovězí svíčkové.
Login and Registration Form