Ostatní bílá vína
Castello di Volpaia Vin Santo del Chianti Classico 2015
Lze skladovat ve sklepě po dobu 11 let. Podávejte mírně vychlazené.
Novodobá historie vinařství Castello di Volpaia se začala psát v roce 1972, kdy vinařství věnoval jako svatební dar Carlu a Giovannelle Mascheroniovým otec Giovannelly, Raffaello Stianti. Od té doby manželé kompletně zmodernizovali vinařské zařízení a znovu osázeli velkou část vinic, přičemž zachovali krásu zdí z 11. století.
Dnes je vinařství známé především tím, že je výrobcem vína v nejvyšší nadmořské výšce v Chianti a jeho vinice se nacházejí ve výšce 400 až 640 metrů nad mořem. To pomáhá dodávat jejich vínům výraznou eleganci a svěžest spolu s množstvím vybroušeného ovoce. Domácí styl pokračuje i v případě opulentního vína Vin Santo z jedné vinice, které se vyrábí z nejkvalitnějšího ovoce Trebbiano a Malvasia Bianca del Chianti z malé vinice Casalino o rozloze 1,53 hektaru.
Víno se vyrábí tradičními metodami, které jsou náročné na pracovní sílu, přičemž se pečlivě vybírají nejlepší hrozny, sklízejí se ve svazcích a přes zimu se zavěšují na trámy, aby se usušily. Ovoce se pak vinifikuje v malých dubových sudech, kde zraje pět let před lahvováním. Tento komplexní proces dodává vínu úžasný jantarový odstín, intenzivní sladkost a svůdné tóny zralých meruněk, třtinového cukru, pražených mandlí a tropického ovoce. Skvělé víno, které si můžete vychutnat místo dezertu nebo k ovocným pudinkům a koláčům.
Novodobá historie vinařství Castello di Volpaia se začala psát v roce 1972, kdy vinařství věnoval jako svatební dar Carlu a Giovannelle Mascheroniovým otec Giovannelly, Raffaello Stianti. Od té doby manželé kompletně zmodernizovali vinařské zařízení a znovu osázeli velkou část vinic, přičemž zachovali krásu zdí z 11. století.
Dnes je vinařství známé především tím, že je výrobcem vína v nejvyšší nadmořské výšce v Chianti a jeho vinice se nacházejí ve výšce 400 až 640 metrů nad mořem. To pomáhá dodávat jejich vínům výraznou eleganci a svěžest spolu s množstvím vybroušeného ovoce. Domácí styl pokračuje i v případě opulentního vína Vin Santo z jedné vinice, které se vyrábí z nejkvalitnějšího ovoce Trebbiano a Malvasia Bianca del Chianti z malé vinice Casalino o rozloze 1,53 hektaru.
Víno se vyrábí tradičními metodami, které jsou náročné na pracovní sílu, přičemž se pečlivě vybírají nejlepší hrozny, sklízejí se ve svazcích a přes zimu se zavěšují na trámy, aby se usušily. Ovoce se pak vinifikuje v malých dubových sudech, kde zraje pět let před lahvováním. Tento komplexní proces dodává vínu úžasný jantarový odstín, intenzivní sladkost a svůdné tóny zralých meruněk, třtinového cukru, pražených mandlí a tropického ovoce. Skvělé víno, které si můžete vychutnat místo dezertu nebo k ovocným pudinkům a koláčům.
Login and Registration Form