Boutique Wines
Butiková vína vyrábějí malá vinařství, která jsou často rodinná a používají tradiční řemeslné postupy. Tato vinařství často nevyrábějí více než 10 000 beden vína ročně a mají malé pozemky s vinicemi, které sklízejí ručně. Butiková vinařství jsou často v rodině již po mnoho generací nebo je nedávno založili mladí inovativní vinaři.
Řemeslné metody výroby vína
Jelikož jsou butikové vinařské závody obvykle velmi malé, většina práce se musí dělat ručně. V době sklizně často pomáhá při sběru hroznů celá rodina i širší místní komunita. Malovýroba umožňuje snadněji udržet velmi vysoké standardy kvality a věnovat větší pozornost detailům v celém procesu výroby vína. Butikové vinařství často dělá většinu práce ručně, včetně stáčení a označování všech svých vín.
Klíčové butikové vinařské oblasti
Butiková vína se vyrábějí po celém světě, ale v některých oblastech jsou běžnější. Skvělým příkladem je Burgundsko ve Francii, kde se podle dědických zákonů musí majetek dělit rovným dílem mezi všechny děti, což má za následek vznik mnoha malých vinařství, kde se tradiční řemeslné metody považují za normu. Boutique vinařství najdete také po celém Novém světě, včetně Kalifornie, Austrálie a Jižní Afriky, kde je silná kulturní tendence k inovacím a experimentům.
Ok!