Ostatní červená vína
Bodegas Ponce Tinto 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 12 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Oblast Manchuela na jihovýchodě Španělska je známá především pro svá rustikální a silná červená vína z místní odrůdy Bobal, která nejsou mimo zemi příliš známá. Výrobci jako Bodegas Ponce se to snaží změnit díky silnému zaměření na výjimečný terroir a minimalistickým vinařským technikám, které dávají do popředí ovoce. Juan Antonio Ponce založil své stejnojmenné vinařství v pouhých 23 letech a rychle si vybudoval pověst inspirovaného přírodního vína vyráběného pomocí biodynamických postupů.
Toto výrazné červené víno je složeno především z Bobalu a kapky místní odrůdy Moravia Agria, která mu dodává na komplexnosti. Hrozny pocházejí ze starých vinic pěstovaných na 40 malých parcelách na náhorní plošině, kde chladnější noci a horké slunečné dny pomáhají dosáhnout dokonale zralého a zároveň vyváženého ovoce.
Po příchodu do vinařství Juan kvasí každou odrůdu zvlášť pomocí divokých kvasinek v neutrálních dřevěných kádích. Mladé víno pak zraje v 600litrových sudech z francouzského dubu a stáčí se do lahví bez filtrování a čiření, aby se zabránilo rozředění čistého přírodního charakteru vína. Díky tomuto přístupu k výrobě vína bez použití rukou vzniká robustní a intenzivní červené víno, které je plné tmavých višní, švestek, džemů a tónů lékořice, pečené hlíny a koření. Skvělé víno, které můžete nechat ještě několik let ležet ve sklepě nebo ho podávat nyní k vydatným pokrmům z červeného masa.
Oblast Manchuela na jihovýchodě Španělska je známá především pro svá rustikální a silná červená vína z místní odrůdy Bobal, která nejsou mimo zemi příliš známá. Výrobci jako Bodegas Ponce se to snaží změnit díky silnému zaměření na výjimečný terroir a minimalistickým vinařským technikám, které dávají do popředí ovoce. Juan Antonio Ponce založil své stejnojmenné vinařství v pouhých 23 letech a rychle si vybudoval pověst inspirovaného přírodního vína vyráběného pomocí biodynamických postupů.
Toto výrazné červené víno je složeno především z Bobalu a kapky místní odrůdy Moravia Agria, která mu dodává na komplexnosti. Hrozny pocházejí ze starých vinic pěstovaných na 40 malých parcelách na náhorní plošině, kde chladnější noci a horké slunečné dny pomáhají dosáhnout dokonale zralého a zároveň vyváženého ovoce.
Po příchodu do vinařství Juan kvasí každou odrůdu zvlášť pomocí divokých kvasinek v neutrálních dřevěných kádích. Mladé víno pak zraje v 600litrových sudech z francouzského dubu a stáčí se do lahví bez filtrování a čiření, aby se zabránilo rozředění čistého přírodního charakteru vína. Díky tomuto přístupu k výrobě vína bez použití rukou vzniká robustní a intenzivní červené víno, které je plné tmavých višní, švestek, džemů a tónů lékořice, pečené hlíny a koření. Skvělé víno, které můžete nechat ještě několik let ležet ve sklepě nebo ho podávat nyní k vydatným pokrmům z červeného masa.
Login and Registration Form