Kisi
Danieli Kisi Quevri 2020
Pijte ho hned nebo ho nechte ve sklepě až 5 let. Není třeba jej dekantovat, ale nejlépe jej otevřít půl hodiny před podáváním.
Danieli je malé rodinné vinařství založené v roce 2013 s cílem znovuobjevit a oživit zájem o tradiční gruzínská vína. Vinařství se nachází v hornaté severovýchodní části regionu Kachetie, těsně nad řekou Alazani, a obhospodařuje své vinice ekologickými postupy, ctí místní vinařské tradice a vyrábí jak tradiční gruzínská vína, tak vína evropského typu.
Víno se vyrábí ze 100 % z místních hroznů Kisi. Hrozny se ručně sbírají v jedné z hlavních mikrozón Argokhy v západní Kachetii na východě Gruzie. Kvasí se stopkami, semeny a slupkami po dobu asi 2 týdnů v tradičních hliněných nádobách Qvevri a poté se tam nechávají macerovat 6 měsíců pod zemí.
Výsledné víno má krásný oranžový tón s intenzivní vůní medu, následovanou sušenými meruňkami, hruškami, kdoulemi, jablky a tóny vanilky. V ústech je lehce krémové s příjemnou rovnováhou tříslovin, středního alkoholu a sušeného ovoce a s medovou perzistentní dochutí. Je charakterní a přitom snadno pitelné.
Víno podávejte při teplotě 10-14 °C a vychutnejte si ho k telecímu, kuřecímu masu, bílým rybám nebo sushi.
Danieli je malé rodinné vinařství založené v roce 2013 s cílem znovuobjevit a oživit zájem o tradiční gruzínská vína. Vinařství se nachází v hornaté severovýchodní části regionu Kachetie, těsně nad řekou Alazani, a obhospodařuje své vinice ekologickými postupy, ctí místní vinařské tradice a vyrábí jak tradiční gruzínská vína, tak vína evropského typu.
Víno se vyrábí ze 100 % z místních hroznů Kisi. Hrozny se ručně sbírají v jedné z hlavních mikrozón Argokhy v západní Kachetii na východě Gruzie. Kvasí se stopkami, semeny a slupkami po dobu asi 2 týdnů v tradičních hliněných nádobách Qvevri a poté se tam nechávají macerovat 6 měsíců pod zemí.
Výsledné víno má krásný oranžový tón s intenzivní vůní medu, následovanou sušenými meruňkami, hruškami, kdoulemi, jablky a tóny vanilky. V ústech je lehce krémové s příjemnou rovnováhou tříslovin, středního alkoholu a sušeného ovoce a s medovou perzistentní dochutí. Je charakterní a přitom snadno pitelné.
Víno podávejte při teplotě 10-14 °C a vychutnejte si ho k telecímu, kuřecímu masu, bílým rybám nebo sushi.
Login and Registration Form