Vína Zinfandel
Červená vína Zinfandel bývají velká a odvážná s velkým množstvím intenzivních chutí ostružin, švestek, tmavých třešní a borůvek. Vína Zinfandel mají tendenci mít mírné třísloviny, vysokou kyselost a vysoký obsah alkoholu 14-17 % ABV. Tato vína často zrají delší dobu v dubových sudech, aby se dodal lesk a plně se integroval alkohol a třísloviny. Z hroznů Zinfandel se také vyrábí sladká růžová vína známá jako White Zinfandel, která jsou oblíbená v některých částech Kalifornie.
Klíčové vinařské oblasti pro Zinfandel
Nejznámějším regionem pro Zinfandel je Kalifornie, kde se v podoblastech Napa Valley, Dry Creek Valley, Russian River Valley a Lodi vyrábí vynikající vína Zinfandel. Zinfandel se vyskytuje také v italské jižní oblasti Apulie, kde je známý pod názvem Primitivo. Výzkum ukázal, že Zinfandel je geneticky téměř identický s několika původními chorvatskými hrozny, což naznačuje, že hrozen může pocházet z této země.
Párování potravin se Zinfandelem
Díky svému intenzivnímu chuťovému profilu se silná červená vína Zinfandel skvěle hodí k vydatným pokrmům z červeného masa, jako jsou grilovaná žebírka, hovězí kebab, dušené hovězí maso nebo dušená zvěřina. Mezi další skvělé volby patří jehněčí pečeně na bylinkové bázi, těstovinové pokrmy na bázi rajčat nebo vyzrálé tvrdé sýry.
Very good service, fast and reliable.