Zinfandel
Seghesio Old Vine Zinfandel 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 13 let. Dekantujte 1 hodinu před podáváním.
Rodina Seghesio začala poprvé vyrábět víno v Kalifornii v roce 1895, kdy Edoardo Seghesio začal na svých pozemcích v údolí Alexander Valley vysazovat vinnou révu odrůdy Zinfandel. V nedávné době třetí generace Seghessiů, Pete a jeho bratranec Ted, uvedli toto panství na mapu kalifornského Zinfandelu nejvyšší kvality, který se vyrábí na přibližně 120 hektarech prvotřídních vinic. V současné době patří k panství lokality v údolích Dry Creek Valley, Alexander Valley a Russian River Valley.
Tento Old Vine Zinfandel pochází z vinic v Dry Creek a Alexander Valley, jejichž průměrné stáří je 70 let. Vinice jsou pečlivě obhospodařovány tak, aby se minimalizovaly výnosy a zachovala se vynikající úroveň kvality pomocí sklizně na zeleno a prořezávání v době vegetačního klidu. Tyto starší vinice jsou obzvláště vyhledávané, protože dávají menší množství koncentrovaných hroznů Zinfandelu s výrazným kořenitým charakterem.
Hrozny na vinici kvasí v otevřených tancích a mladé víno pak zraje 14 měsíců ve francouzských a amerických dubových sudech. Mohutný chuťový profil se otevírá tóny cassis, ostružin a čokolády ve vůni, zatímco chuť má svěží plné tělo, zaoblené třísloviny a velmi dlouhý závěr.
Rodina Seghesio začala poprvé vyrábět víno v Kalifornii v roce 1895, kdy Edoardo Seghesio začal na svých pozemcích v údolí Alexander Valley vysazovat vinnou révu odrůdy Zinfandel. V nedávné době třetí generace Seghessiů, Pete a jeho bratranec Ted, uvedli toto panství na mapu kalifornského Zinfandelu nejvyšší kvality, který se vyrábí na přibližně 120 hektarech prvotřídních vinic. V současné době patří k panství lokality v údolích Dry Creek Valley, Alexander Valley a Russian River Valley.
Tento Old Vine Zinfandel pochází z vinic v Dry Creek a Alexander Valley, jejichž průměrné stáří je 70 let. Vinice jsou pečlivě obhospodařovány tak, aby se minimalizovaly výnosy a zachovala se vynikající úroveň kvality pomocí sklizně na zeleno a prořezávání v době vegetačního klidu. Tyto starší vinice jsou obzvláště vyhledávané, protože dávají menší množství koncentrovaných hroznů Zinfandelu s výrazným kořenitým charakterem.
Hrozny na vinici kvasí v otevřených tancích a mladé víno pak zraje 14 měsíců ve francouzských a amerických dubových sudech. Mohutný chuťový profil se otevírá tóny cassis, ostružin a čokolády ve vůni, zatímco chuť má svěží plné tělo, zaoblené třísloviny a velmi dlouhý závěr.
Login and Registration Form