Syrah
Reyneke Syrah 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Reyneke je rodinné ekologické vinařství v Jihoafrické republice, které bere svůj závazek k životnímu prostředí velmi vážně, a to dokonce i pokud jde o kachny, kterými hnojí své vinice. Vinařství bylo založeno v roce 1998, kdy Johan Reyneke převzal vedení rodinné farmy a rozhodl se začít vyrábět vlastní vína. Pozemek má díky své poloze naproti historickému městu Stellenbosch s krásným výhledem na úchvatnou zátoku False Bay a nedaleké hory dobré předpoklady pro výrobu prvotřídních vín.
Aby se hrozny dostaly do vinařství v perfektním stavu, jsou pečlivě ručně sklízeny a následně je 30 % ovoce rozdrceno v celých hroznech v betonových nádržích. Zbývajících 70 % se před kvašením zbaví plísně. Víno se poté přelije do velkých sudů z francouzského dubu, kde zraje 16 měsíců, a poté se stáčí do lahví.
Tento pečlivý a pozorný přístup k výrobě vína umožňuje vyniknout kráse ovoce a terroir, přičemž ve vůni dominují šťavnaté tóny cassis, ostružin a zralých třešní. První doušek odhalí velkorysé plné tělo, pevné třísloviny a dlouhý závěr, který končí intenzivním tmavým ovocem, tabákovými listy a kořením. Díky odvážnému chuťovému profilu se toto víno skvěle hodí k vydatným pokrmům, jako je dušené maso, těstoviny na rajčatovém základě nebo steak z hřbetu krkovice.
Reyneke je rodinné ekologické vinařství v Jihoafrické republice, které bere svůj závazek k životnímu prostředí velmi vážně, a to dokonce i pokud jde o kachny, kterými hnojí své vinice. Vinařství bylo založeno v roce 1998, kdy Johan Reyneke převzal vedení rodinné farmy a rozhodl se začít vyrábět vlastní vína. Pozemek má díky své poloze naproti historickému městu Stellenbosch s krásným výhledem na úchvatnou zátoku False Bay a nedaleké hory dobré předpoklady pro výrobu prvotřídních vín.
Aby se hrozny dostaly do vinařství v perfektním stavu, jsou pečlivě ručně sklízeny a následně je 30 % ovoce rozdrceno v celých hroznech v betonových nádržích. Zbývajících 70 % se před kvašením zbaví plísně. Víno se poté přelije do velkých sudů z francouzského dubu, kde zraje 16 měsíců, a poté se stáčí do lahví.
Tento pečlivý a pozorný přístup k výrobě vína umožňuje vyniknout kráse ovoce a terroir, přičemž ve vůni dominují šťavnaté tóny cassis, ostružin a zralých třešní. První doušek odhalí velkorysé plné tělo, pevné třísloviny a dlouhý závěr, který končí intenzivním tmavým ovocem, tabákovými listy a kořením. Díky odvážnému chuťovému profilu se toto víno skvěle hodí k vydatným pokrmům, jako je dušené maso, těstoviny na rajčatovém základě nebo steak z hřbetu krkovice.
Login and Registration Form