Chardonnay
Felton Road Bannockburn Chardonnay 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 9 let. Podávejte chlazené.
Společnost Felton Road, kterou v 90. letech minulého století založil Stewart Elms, se rychle stala etalonem mezi novozélandskými výrobci. Vinařství nyní vlastní Nigel Greening, který je průkopníkem používání biodynamických postupů na vinici. Ačkoli o sobě prohlašuje, že je "závislý na Pinot Noir", Greening má také slabost pro Chardonnay, stejně jako vinař společnosti Felton Road Blair Walter, který se vyučil v Burgundsku a Oregonu.
Všude, kde je to možné, se Greening a Walter drží stranou a nechávají vyniknout přirozený charakter odrůdy v jejich komplexních a pozoruhodně čistých vínech Kiwi. Ovoce pro jejich Bannockburn Chardonnay pochází ze čtyř špičkových vinic Cornish Point, Calvert, MacMuir a The Elms, které jsou všechny obhospodařovány biodynamicky a certifikovány podle systému Demeter. Mošty pak kvasí a před lahvováním zrají 10 měsíců v sudech z francouzského dubu.
Výsledkem je nádherně komplexní, krémové Chardonnay s jasnou kyselinkou, která přináší dokonalou vyrovnanost a rovnováhu. Křupavý grapefruit, bílá broskev a medové tóny definují vůni, zatímco chuť nabízí střední tělo, dobře zakulacenou texturu a dlouhý závěr okořeněný vanilkou a skořicovým kořením. Skvělý partner pro pečené kuře, krémové rybí pokrmy nebo vydatné zimní saláty.
Společnost Felton Road, kterou v 90. letech minulého století založil Stewart Elms, se rychle stala etalonem mezi novozélandskými výrobci. Vinařství nyní vlastní Nigel Greening, který je průkopníkem používání biodynamických postupů na vinici. Ačkoli o sobě prohlašuje, že je "závislý na Pinot Noir", Greening má také slabost pro Chardonnay, stejně jako vinař společnosti Felton Road Blair Walter, který se vyučil v Burgundsku a Oregonu.
Všude, kde je to možné, se Greening a Walter drží stranou a nechávají vyniknout přirozený charakter odrůdy v jejich komplexních a pozoruhodně čistých vínech Kiwi. Ovoce pro jejich Bannockburn Chardonnay pochází ze čtyř špičkových vinic Cornish Point, Calvert, MacMuir a The Elms, které jsou všechny obhospodařovány biodynamicky a certifikovány podle systému Demeter. Mošty pak kvasí a před lahvováním zrají 10 měsíců v sudech z francouzského dubu.
Výsledkem je nádherně komplexní, krémové Chardonnay s jasnou kyselinkou, která přináší dokonalou vyrovnanost a rovnováhu. Křupavý grapefruit, bílá broskev a medové tóny definují vůni, zatímco chuť nabízí střední tělo, dobře zakulacenou texturu a dlouhý závěr okořeněný vanilkou a skořicovým kořením. Skvělý partner pro pečené kuře, krémové rybí pokrmy nebo vydatné zimní saláty.
Login and Registration Form