Cabernet Sauvignon
Felsina Maestro Raro 2017
Lze skladovat ve sklepě po dobu 9 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Tento odvážný Cabernet Sauvignon je dílem velkolepého panství Felsina, které je všeobecně považováno za jednoho z nejlepších toskánských producentů. Navzdory své pověsti výrobce senzačního Chianti Classico vyrábí toto panství od roku 1987 také tento lahodný Cabernet.
Po důkladném výzkumu a experimentech byla vinice Cabernet ve Felsině v 90. letech 20. století a v roce 2000 znovu vysazena. Dnes se toto víno vyrábí z hroznů, které se ručně sklízejí ze zralých keřů na vinicích Rancia Piccola a Poggiolo na panství. Hrozny pak kvasí v nerezových tancích a následně zrají v nových sudech z francouzského dubu po dobu až 20 měsíců. Po tomto dlouhém zrání se sestaví konečná směs a hotové víno zraje dalších 8 až 10 měsíců v láhvi, než je konečně připraveno k uvedení na trh.
Výsledkem je tmavě rubínově červené víno, které vyniká vůní tmavých bobulovin, tabáku a kůže. První doušek odhalí pevnou strukturu, vytrvalé třísloviny a intenzivní chuť džemu z černého rybízu, černých třešní a kouře, která dlouho zůstává na jazyku. Intenzivní charakter je pečlivě vyvážen osvěžující kyselinkou, která dodává vínu eleganci a činí z něj skvělého partnera pro těstovinové pokrmy na rajčatové bázi nebo prvotřídní steak.
Tento odvážný Cabernet Sauvignon je dílem velkolepého panství Felsina, které je všeobecně považováno za jednoho z nejlepších toskánských producentů. Navzdory své pověsti výrobce senzačního Chianti Classico vyrábí toto panství od roku 1987 také tento lahodný Cabernet.
Po důkladném výzkumu a experimentech byla vinice Cabernet ve Felsině v 90. letech 20. století a v roce 2000 znovu vysazena. Dnes se toto víno vyrábí z hroznů, které se ručně sklízejí ze zralých keřů na vinicích Rancia Piccola a Poggiolo na panství. Hrozny pak kvasí v nerezových tancích a následně zrají v nových sudech z francouzského dubu po dobu až 20 měsíců. Po tomto dlouhém zrání se sestaví konečná směs a hotové víno zraje dalších 8 až 10 měsíců v láhvi, než je konečně připraveno k uvedení na trh.
Výsledkem je tmavě rubínově červené víno, které vyniká vůní tmavých bobulovin, tabáku a kůže. První doušek odhalí pevnou strukturu, vytrvalé třísloviny a intenzivní chuť džemu z černého rybízu, černých třešní a kouře, která dlouho zůstává na jazyku. Intenzivní charakter je pečlivě vyvážen osvěžující kyselinkou, která dodává vínu eleganci a činí z něj skvělého partnera pro těstovinové pokrmy na rajčatové bázi nebo prvotřídní steak.
Login and Registration Form