Saperavi
DoReMi Saperavi 2020
Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Může mu prospět dekantace.
Vinařství DoReMi, které se nachází ve východní Gruzii, ve známém regionu Kachetie, založili v roce 2012 Mamuka Tsiklauri a Giorgi Tsirghvava, dva přátelé z dětství, kteří měli společný sen vyrábět vynikající gruzínská vína. Podnik má ideální polohu v blízkosti řeky Alavani a je chráněn pohořím Kavkaz. Místní hrozny, sklízené v různých oblastech Gruzie, jsou pěstovány ekologicky a zpracovávány tradičními metodami a bez použití přísad.
DoReMi Saperavi se vyrábí ze stejnojmenné gruzínské červené odrůdy hroznů pěstované v oblasti Kachetie a zpracovávané tradiční kachetskou technologií, která spočívá v kvašení, maceraci a zrání v hliněných nádobách Qvevri uložených pod zemí.
Výsledkem je klasické suché víno Saperavi. Ve vůni se objevují tóny bobulového džemu, moruše, malin, třešní, švestek, sušeného ovoce a koření, jako je hřebíček a černý pepř. V ústech vykazuje velkou osobitost, vysokou kyselost, pevné třísloviny a střední tělo. Je šťavnaté a hřejivé, elegantní a charakterní.
Může mu prospět odpočinek ve sklepě nebo společnost jídla. Skvěle se bude hodit k hovězímu bourguignonu, roastbeefu nebo pikantnímu nudlovému pokrmu.
Vinařství DoReMi, které se nachází ve východní Gruzii, ve známém regionu Kachetie, založili v roce 2012 Mamuka Tsiklauri a Giorgi Tsirghvava, dva přátelé z dětství, kteří měli společný sen vyrábět vynikající gruzínská vína. Podnik má ideální polohu v blízkosti řeky Alavani a je chráněn pohořím Kavkaz. Místní hrozny, sklízené v různých oblastech Gruzie, jsou pěstovány ekologicky a zpracovávány tradičními metodami a bez použití přísad.
DoReMi Saperavi se vyrábí ze stejnojmenné gruzínské červené odrůdy hroznů pěstované v oblasti Kachetie a zpracovávané tradiční kachetskou technologií, která spočívá v kvašení, maceraci a zrání v hliněných nádobách Qvevri uložených pod zemí.
Výsledkem je klasické suché víno Saperavi. Ve vůni se objevují tóny bobulového džemu, moruše, malin, třešní, švestek, sušeného ovoce a koření, jako je hřebíček a černý pepř. V ústech vykazuje velkou osobitost, vysokou kyselost, pevné třísloviny a střední tělo. Je šťavnaté a hřejivé, elegantní a charakterní.
Může mu prospět odpočinek ve sklepě nebo společnost jídla. Skvěle se bude hodit k hovězímu bourguignonu, roastbeefu nebo pikantnímu nudlovému pokrmu.
Login and Registration Form