Vína Valpolicella
Vína Valpolicella pocházející z kopců oblasti Valpolicella se vyrábějí v různých stylech z místních hroznů Corvina, Corvinone, Rondinella a Molinara. Jejich škála sahá od živých a snadno pitelných červených vín až po velmi sladké dezertní víno Recioto.
Jak se vyrábí Valpolicella
Standardní vína Valpolicella se vyrábějí z odrůd Corvina a Rondinella, do směsi se často přidává i Molinara a Corvinone. Bývají poměrně lehká a elegantní s atraktivními tóny červených třešní a dostatkem svěžesti. Vína Valpolicella Ripasso jsou dalším stupněm a kvasí na slupkách hroznů, které se již používají k výrobě Amarone. To pomáhá dodat hotovému vínu spoustu charakteru, komplexnosti a bohatých tónů sušeného ovoce. Existují také sladká vína Valpolicella Recioto a Valpolicella Superiore, která se vyrábějí z hroznů, které se nechaly přes zimu vyschnout.
Párování s jídlem z Valpolicelly
Vína Valpolicella jsou díky své rozmanitosti velmi univerzální, pokud jde o párování s jídlem. Standardní Valpolicella se dobře hodí například k uzeninám, tvrdým sýrům a těstovinám s rajčaty, zatímco vína Ripasso mají větší hloubku pro bohatší pokrmy, jako je dušené hovězí maso, žebra nebo vepřová pečeně. Sladká vína Recioto si můžete vychutnat místo dezertu nebo vedle dezertů s čokoládou, sušeným ovocem nebo tmavými bobulovitými plody.
The order arrived within one week, so happy! Thank you! Will order again👍🏻