Barbaresco
Rizzi Barbaresco 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 12 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Rodina Ernesta Dellapiany vlastní toto panství již od 19. století, ale teprve v roce 1974 se rozhodl opustit svou městskou kariéru a založit zde vlastní vinařství. Jméno statku je odvozeno od slavného jezírka Rizzi cru, na které dohlíží historický statek. V průběhu let Ernesto přidal k usedlosti další vinice a v roce 1984 také získal zpět dávno ztracený bývalý rodinný majetek s názvem Cascina Boito.
Celkem má panství asi 40 hektarů vinic pěstovaných v nadmořské výšce 200 až 430 metrů, na kterých se pěstuje převážně Nebbiolo a další klasické místní odrůdy, jako je Barbera d'Alba. Toto je jejich klasické Barbaresco, které bylo poprvé vyrobeno již v roce 1974, kdy bylo vinařství poprvé otevřeno. Vyrábí se z ovoce z Rizzi cru, rozsáhlé vinice, která nabízí velkou rozmanitost půd a nadmořských výšek. Mladé víno zraje 12 měsíců ve velkých dubových sudech, jak je pro tuto oblast tradiční, a poté dalších 6-9 měsíců v betonových kádích.
Ve vůni dominují jasně červené třešně a lesní plody spolu s tóny sušených bylin a podrostu. V chuti se projevuje střední tělo s pevnými tříslovinami a dlouhým závěrem okořeněným dubovým kořením a přetrvávajícími ovocnými tóny. Skvělý partner k těstovinovým pokrmům na bázi rajčat, uzeninám a grilovaným červeným masům.
Rodina Ernesta Dellapiany vlastní toto panství již od 19. století, ale teprve v roce 1974 se rozhodl opustit svou městskou kariéru a založit zde vlastní vinařství. Jméno statku je odvozeno od slavného jezírka Rizzi cru, na které dohlíží historický statek. V průběhu let Ernesto přidal k usedlosti další vinice a v roce 1984 také získal zpět dávno ztracený bývalý rodinný majetek s názvem Cascina Boito.
Celkem má panství asi 40 hektarů vinic pěstovaných v nadmořské výšce 200 až 430 metrů, na kterých se pěstuje převážně Nebbiolo a další klasické místní odrůdy, jako je Barbera d'Alba. Toto je jejich klasické Barbaresco, které bylo poprvé vyrobeno již v roce 1974, kdy bylo vinařství poprvé otevřeno. Vyrábí se z ovoce z Rizzi cru, rozsáhlé vinice, která nabízí velkou rozmanitost půd a nadmořských výšek. Mladé víno zraje 12 měsíců ve velkých dubových sudech, jak je pro tuto oblast tradiční, a poté dalších 6-9 měsíců v betonových kádích.
Ve vůni dominují jasně červené třešně a lesní plody spolu s tóny sušených bylin a podrostu. V chuti se projevuje střední tělo s pevnými tříslovinami a dlouhým závěrem okořeněným dubovým kořením a přetrvávajícími ovocnými tóny. Skvělý partner k těstovinovým pokrmům na bázi rajčat, uzeninám a grilovaným červeným masům.
Login and Registration Form