Barbaresco
Michele Chiarlo Barbaresco Asili 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 15 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Michele Chiarlo založil své stejnojmenné vinařství v roce 1956 s vizí vyrábět výjimečná piemontská vína v tradičním stylu, která by se mohla prodávat po celém světě. Dnes jeho dva synové, Alberto a Stefano, pomáhají řídit podnik a pečují o vinice, které zahrnují mnoho z nejcennějších odrůd Barolo a Barbaresco. V roce 2011 získali certifikaci v rámci programu VIVA pro trvale udržitelné víno a všude, kde je to možné, uplatňují na vinicích a ve vinařství ekologicky šetrná opatření.
Asili je prestižní odrůda Barbaresco, která obklopuje stejnojmennou vesnici. Vynikající vápenité a jílovité půdy a vynikající expozice zde pomáhají vytvářet komplexní vína s hedvábně jemnou strukturou a elegantní strukturou. Vinice Chiarlo o rozloze 1 ha se sklízí ručně a kvasí v dubových kádích o objemu 55 hektolitrů. Víno pak 18 měsíců zraje v dubových sudech a před uvedením na trh ještě zraje v láhvi.
Výsledkem je rafinované a vyvážené Barbaresco s lákavými tóny jasných červených bobulí, sušených bylin a koření z dubového dřeva. Na patře se projevuje velkorysé střední tělo, pevné třísloviny a pevné jádro chutí zralého ovoce, které zůstává na jazyku. Skvělý partner pro červené maso a zvěřinu včetně jehněčího, vepřové pečeně nebo králíka.
Michele Chiarlo založil své stejnojmenné vinařství v roce 1956 s vizí vyrábět výjimečná piemontská vína v tradičním stylu, která by se mohla prodávat po celém světě. Dnes jeho dva synové, Alberto a Stefano, pomáhají řídit podnik a pečují o vinice, které zahrnují mnoho z nejcennějších odrůd Barolo a Barbaresco. V roce 2011 získali certifikaci v rámci programu VIVA pro trvale udržitelné víno a všude, kde je to možné, uplatňují na vinicích a ve vinařství ekologicky šetrná opatření.
Asili je prestižní odrůda Barbaresco, která obklopuje stejnojmennou vesnici. Vynikající vápenité a jílovité půdy a vynikající expozice zde pomáhají vytvářet komplexní vína s hedvábně jemnou strukturou a elegantní strukturou. Vinice Chiarlo o rozloze 1 ha se sklízí ručně a kvasí v dubových kádích o objemu 55 hektolitrů. Víno pak 18 měsíců zraje v dubových sudech a před uvedením na trh ještě zraje v láhvi.
Výsledkem je rafinované a vyvážené Barbaresco s lákavými tóny jasných červených bobulí, sušených bylin a koření z dubového dřeva. Na patře se projevuje velkorysé střední tělo, pevné třísloviny a pevné jádro chutí zralého ovoce, které zůstává na jazyku. Skvělý partner pro červené maso a zvěřinu včetně jehněčího, vepřové pečeně nebo králíka.
Login and Registration Form