Barolo
Parusso Barolo Bussia 2015
Lze skladovat ve sklepě po dobu 17 let. Dekantujte 1 hodinu před podáváním.
Historie panství Parusso sahá až do roku 1901, kdy jeho zakladatel Gaspare Parusso zakoupil svůj první pozemek ve vesnici Mariodino. Rodina Parusso později koupila také půvabný statek v Bussia, který je dnes sídlem vinařství. Celkem mají 22 hektarů vinic v některých z nejlepších křížových vinic Barola, včetně Mosconi, Le Coste a Mariondino.
Toto velkolepé Barolo je vyrobeno z nejkvalitnějšího ovoce z vinic Rocche a Munie společnosti Parusso ve vyhlášené oblasti Bussia cru. Vinice zde vysazené mají typické stáří 15-50 let a jsou vysazeny v nadmořské výšce kolem 300 metrů na pískovcových a křídových půdách. Hrozny se sklízejí ručně, aby se maximalizovala jejich kvalita, a poté se fermentují pomocí divokých kvasinek, které se přirozeně vyskytují ve vinařství a na slupkách hroznů. Mladé víno se pak uchovává 18 měsíců v malých dubových sudech a následně 6 měsíců zraje v láhvi.
Výsledkem je mohutné a k dalšímu zrání velmi vhodné Barolo, které bude krásně zrát, pokud bude ležet ve sklepě dalších zhruba deset let. Ve vůni se objevují výrazné tóny červeného ovoce, švestek, višní a červeného rybízu, v chuti pak vystupují do popředí hlubší tóny kůže, pečené hlíny a koření. Vyzkoušejte kombinaci s vydatnými pokrmy z červeného masa, jako je steak z hřbetu, zvěřina nebo dušená zvěřina, které odpovídají intenzivnímu chuťovému profilu.
Historie panství Parusso sahá až do roku 1901, kdy jeho zakladatel Gaspare Parusso zakoupil svůj první pozemek ve vesnici Mariodino. Rodina Parusso později koupila také půvabný statek v Bussia, který je dnes sídlem vinařství. Celkem mají 22 hektarů vinic v některých z nejlepších křížových vinic Barola, včetně Mosconi, Le Coste a Mariondino.
Toto velkolepé Barolo je vyrobeno z nejkvalitnějšího ovoce z vinic Rocche a Munie společnosti Parusso ve vyhlášené oblasti Bussia cru. Vinice zde vysazené mají typické stáří 15-50 let a jsou vysazeny v nadmořské výšce kolem 300 metrů na pískovcových a křídových půdách. Hrozny se sklízejí ručně, aby se maximalizovala jejich kvalita, a poté se fermentují pomocí divokých kvasinek, které se přirozeně vyskytují ve vinařství a na slupkách hroznů. Mladé víno se pak uchovává 18 měsíců v malých dubových sudech a následně 6 měsíců zraje v láhvi.
Výsledkem je mohutné a k dalšímu zrání velmi vhodné Barolo, které bude krásně zrát, pokud bude ležet ve sklepě dalších zhruba deset let. Ve vůni se objevují výrazné tóny červeného ovoce, švestek, višní a červeného rybízu, v chuti pak vystupují do popředí hlubší tóny kůže, pečené hlíny a koření. Vyzkoušejte kombinaci s vydatnými pokrmy z červeného masa, jako je steak z hřbetu, zvěřina nebo dušená zvěřina, které odpovídají intenzivnímu chuťovému profilu.
Login and Registration Form