Rizling
Marcel Deiss Grasberg 2014
Lze skladovat ve sklepě po dobu 7 let. Podávejte chlazené.
Domaine Marcel Deiss je považováno za jedno z nejlepších alsaských vinařství díky tvrdé práci a vizi svérázného vinaře Jeana Michela Deisse, který je vnukem zakladatele panství. Rodina Deissů vyrábí víno v půvabné vesnici Bergheim již od roku 1744 a Jean Michel dnes používá kombinaci tradičních řemeslných vinařských technik a inovativních přístupů na vinici.
Mezi netradiční metody Jeana Michela patří přesazování jeho Grand Cru polními směsmi a používání zapomenutých alsaských odrůd, které nejsou povoleny předpisy pro označení Alsasko. Jeho Grasberg Premier Cru je výrazem nejvápenatějšího a nejminerálnějšího terroiru, který je osázen odrůdami Ryzlink rýnský, Rulandské šedé a Gewurztraminer.
Tento jedinečný terroir dává vzniknout neuvěřitelně elegantnímu a rafinovanému vínu s aromatickými tóny bílých květů, citronové kůry, sušených bylin a koření. S jasnou kyselinkou, dobře vyvinutou strukturou a intenzivní ovocnou chutí je to víno, které se bude v příštích deseti letech ve sklepě dále vyvíjet a rozvíjet. Ideální je také vychutnat si ho nyní spolu s pokrmy, jako je uzený losos, vyzrálé sýry a čerstvé mořské plody.
Domaine Marcel Deiss je považováno za jedno z nejlepších alsaských vinařství díky tvrdé práci a vizi svérázného vinaře Jeana Michela Deisse, který je vnukem zakladatele panství. Rodina Deissů vyrábí víno v půvabné vesnici Bergheim již od roku 1744 a Jean Michel dnes používá kombinaci tradičních řemeslných vinařských technik a inovativních přístupů na vinici.
Mezi netradiční metody Jeana Michela patří přesazování jeho Grand Cru polními směsmi a používání zapomenutých alsaských odrůd, které nejsou povoleny předpisy pro označení Alsasko. Jeho Grasberg Premier Cru je výrazem nejvápenatějšího a nejminerálnějšího terroiru, který je osázen odrůdami Ryzlink rýnský, Rulandské šedé a Gewurztraminer.
Tento jedinečný terroir dává vzniknout neuvěřitelně elegantnímu a rafinovanému vínu s aromatickými tóny bílých květů, citronové kůry, sušených bylin a koření. S jasnou kyselinkou, dobře vyvinutou strukturou a intenzivní ovocnou chutí je to víno, které se bude v příštích deseti letech ve sklepě dále vyvíjet a rozvíjet. Ideální je také vychutnat si ho nyní spolu s pokrmy, jako je uzený losos, vyzrálé sýry a čerstvé mořské plody.
Login and Registration Form