Chardonnay
Lismore Estate Reserve Chardonnay 2020
Lze skladovat ve sklepě po dobu 12 let. Podávejte chlazené.
Lismore se nachází v úžasném prostředí těsně pod horským pásmem Riviersonderend Mountain Range a jeho zelené vinice se rozprostírají na úpatí mírných svahů. Vinařství založila kalifornská vinařka Samantha O'Keefe, která v roce 2000 emigrovala do Jihoafrické republiky a brzy si zamilovala 300hektarový pozemek, který byl tehdy veden jako farma.
Během uplynulých let Samantha proměnila statek v obdivované vinařství a v roce 2018 ji prestižní Cech kapských vinařů přijal jako šestou ženu mezi své vinaře. Toto Chardonnay Estate Reserve je skvělým důkazem Samanthina vinařského talentu i vynikajícího terroiru statku, který využívá ovoce vysazené na úpatí pohoří Sonderend v nadmořské výšce 300 metrů.
Chladné horské klima hraje velkou roli při vytváření jedinečného chuťového profilu tohoto vína, protože ovoce se sklízí obvykle 3-4 týdny po většině ostatních vinařských oblastí Jihoafrické republiky. Po příchodu do vinařství šťáva kvasí v 500litrových sudech a poté zraje 11 měsíců. Intenzivní tóny peckovin, citrusů a jasmínu tak doplňují jemné tóny medu, vanilky a vlašských ořechů, stejně jako bohatá krémová struktura, která je pečlivě vyvážena svěžestí.
Lismore se nachází v úžasném prostředí těsně pod horským pásmem Riviersonderend Mountain Range a jeho zelené vinice se rozprostírají na úpatí mírných svahů. Vinařství založila kalifornská vinařka Samantha O'Keefe, která v roce 2000 emigrovala do Jihoafrické republiky a brzy si zamilovala 300hektarový pozemek, který byl tehdy veden jako farma.
Během uplynulých let Samantha proměnila statek v obdivované vinařství a v roce 2018 ji prestižní Cech kapských vinařů přijal jako šestou ženu mezi své vinaře. Toto Chardonnay Estate Reserve je skvělým důkazem Samanthina vinařského talentu i vynikajícího terroiru statku, který využívá ovoce vysazené na úpatí pohoří Sonderend v nadmořské výšce 300 metrů.
Chladné horské klima hraje velkou roli při vytváření jedinečného chuťového profilu tohoto vína, protože ovoce se sklízí obvykle 3-4 týdny po většině ostatních vinařských oblastí Jihoafrické republiky. Po příchodu do vinařství šťáva kvasí v 500litrových sudech a poté zraje 11 měsíců. Intenzivní tóny peckovin, citrusů a jasmínu tak doplňují jemné tóny medu, vanilky a vlašských ořechů, stejně jako bohatá krémová struktura, která je pečlivě vyvážena svěžestí.
Login and Registration Form