Ostatní červené směsi
Elio Altare Langhe La Villa 2013
Lze skladovat ve sklepě po dobu 9 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Tato velkorysá směs hroznů Barbera a Nebbiolo se otevírá sugestivní vůní okvětních lístků růží, sladkého koření a drcených ostružin, která se na patře prohlubuje do bohaté chuti zralých švestek a černých třešní. První doušek odhalí mohutné plné víno s charakteristickými pevnými tříslovinami a dobře definovanou strukturou odrůdy Nebbiolo, které doplňuje živá svěžest odrůdy Barbera.
Víno Langhe La Villa zrálo před lahvováním 18 měsíců v sudech z francouzského dubu, což přispělo k atraktivním tónům skořice, hřebíčku a kůže a zároveň pomohlo plně integrovat složky Nebbiolo a Barbera. Výsledkem je odvážné, ale jemně vyvážené víno, které se dobře hodí k vydatným pokrmům z červeného masa a je vhodné i pro delší zrání ve sklepě.
Architektkou tohoto klasického piemontského červeného vína je Silvia Altare, která v roce 2016 převzala vedení statku po svém otci Eliu Altarovi. Rodina Altare zde na statku vyrábí vína již po několik generací od původní koupě farmy v La Morra v roce 1948. Dnes se statek zaměřuje na produkci co nejkvalitnějšího ovoce tím, že se na vinicích vyhýbá chemickým pesticidům a herbicidům a používá minimální množství síry.
Tato velkorysá směs hroznů Barbera a Nebbiolo se otevírá sugestivní vůní okvětních lístků růží, sladkého koření a drcených ostružin, která se na patře prohlubuje do bohaté chuti zralých švestek a černých třešní. První doušek odhalí mohutné plné víno s charakteristickými pevnými tříslovinami a dobře definovanou strukturou odrůdy Nebbiolo, které doplňuje živá svěžest odrůdy Barbera.
Víno Langhe La Villa zrálo před lahvováním 18 měsíců v sudech z francouzského dubu, což přispělo k atraktivním tónům skořice, hřebíčku a kůže a zároveň pomohlo plně integrovat složky Nebbiolo a Barbera. Výsledkem je odvážné, ale jemně vyvážené víno, které se dobře hodí k vydatným pokrmům z červeného masa a je vhodné i pro delší zrání ve sklepě.
Architektkou tohoto klasického piemontského červeného vína je Silvia Altare, která v roce 2016 převzala vedení statku po svém otci Eliu Altarovi. Rodina Altare zde na statku vyrábí vína již po několik generací od původní koupě farmy v La Morra v roce 1948. Dnes se statek zaměřuje na produkci co nejkvalitnějšího ovoce tím, že se na vinicích vyhýbá chemickým pesticidům a herbicidům a používá minimální množství síry.
Login and Registration Form