Gamay
Dominique Piron Chenas Quartz 2017
Lze skladovat ve sklepě po dobu 7 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Již po 14 generací vyrábí rodina Dominiqua Pirona víno v cru Morgon ve francouzské vinařské oblasti Beaujolais. Dominique může kupodivu vysledovat své kořeny v Morgonu až k jistému Etiennu Baillymu, který se narodil v roce 1590. Toto dědictví téměř čtyř staletí pěstování hroznů a výroby vína v této výjimečné zemi dalo Dominiquovi intuitivní znalosti o tom, jak vytvořit pozoruhodná vína, která nesou jeho vlastní jedinečnou pečeť.
Dominiquovo Chenas Quartz se vyrábí z hroznů Gamay, které pocházejí z 9 hektarů 60letých vinic jeho rodiny v nejmenší beaujolaiské oblasti Chenas. Díky teplým a dlouhým létům a žulovým půdám posetým křemenem patří vína z Chenas k nejsilnějším v Beaujolais a jsou známá svou stářím.
Dominique sklízí hrozny pro Chenas Quartz v optimální zralosti a prvním krokem je krátká polouhličitá macerace, která zvýrazní ovocný charakter vína. Hroznový mošt pak kvasí 18 až 20 dní a poté 30 % vína stráví několik měsíců zráním v dubových sudech, které dodá hotovému vínu jemnost a hladkou kulatost. Vzniká tak vyvážené víno se šťavnatou vůní a chutí zralých třešní, náznaky minerality a květinovými nuancemi fialek a šeříku. Díky zralým tříslovinám a pevné struktuře se tato láhev skvěle hodí k vydatným dušeným masům nebo třeba k pekingské kachně.
Již po 14 generací vyrábí rodina Dominiqua Pirona víno v cru Morgon ve francouzské vinařské oblasti Beaujolais. Dominique může kupodivu vysledovat své kořeny v Morgonu až k jistému Etiennu Baillymu, který se narodil v roce 1590. Toto dědictví téměř čtyř staletí pěstování hroznů a výroby vína v této výjimečné zemi dalo Dominiquovi intuitivní znalosti o tom, jak vytvořit pozoruhodná vína, která nesou jeho vlastní jedinečnou pečeť.
Dominiquovo Chenas Quartz se vyrábí z hroznů Gamay, které pocházejí z 9 hektarů 60letých vinic jeho rodiny v nejmenší beaujolaiské oblasti Chenas. Díky teplým a dlouhým létům a žulovým půdám posetým křemenem patří vína z Chenas k nejsilnějším v Beaujolais a jsou známá svou stářím.
Dominique sklízí hrozny pro Chenas Quartz v optimální zralosti a prvním krokem je krátká polouhličitá macerace, která zvýrazní ovocný charakter vína. Hroznový mošt pak kvasí 18 až 20 dní a poté 30 % vína stráví několik měsíců zráním v dubových sudech, které dodá hotovému vínu jemnost a hladkou kulatost. Vzniká tak vyvážené víno se šťavnatou vůní a chutí zralých třešní, náznaky minerality a květinovými nuancemi fialek a šeříku. Díky zralým tříslovinám a pevné struktuře se tato láhev skvěle hodí k vydatným dušeným masům nebo třeba k pekingské kachně.
Login and Registration Form