Gamay
Domaine de la Grand'Cour JL Dutraive Saint-Amour Clos du Chapitre 2020
Lze skladovat ve sklepě po dobu 8 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Pátá generace vinařů Jean-Louis převzala vedení rodinné vinice v roce 1989 a svým celoživotním posláním si dala za cíl prosadit Beaujolais jako elegantní a seriózní víno, které vystihuje krásu terroir a hroznů Gamay. Jean-Louis používá řemeslné metody, kdekoli je to možné, a všech 11,5 hektaru rodinných vinic obhospodařuje ekologicky, aby získal suroviny nejvyšší kvality pro svá vína.
Toto rafinované červené víno z apelace Saint-Amour v Beaujolais pochází z jediné vinice rodiny Clos du Chapitre, která byla vysazena již v 70. letech 20. století. Zdejší starobylé aluviální a oblázkové půdy jsou dobře propustné a réva má dostatek slunečního svitu, což napomáhá vzniku vyvážených vín se zralým ovocem vyváženým osvěžující kyselinkou.
Jean-Louis sklízí hrozny ručně a před kvašením divokými kvasinkami používá karbonickou maceraci, která zvyšuje přirozenou svěžest ovoce. Mladé víno se pak na 8 měsíců přelije do dubových sudů a poté se bez filtrování a zjemňování stáčí do lahví. Výsledkem je energické a okouzlující víno, které překypuje jasnou červenou třešní, nádechem sušených bylinek a v závěru lahodnou svěžestí.
Pátá generace vinařů Jean-Louis převzala vedení rodinné vinice v roce 1989 a svým celoživotním posláním si dala za cíl prosadit Beaujolais jako elegantní a seriózní víno, které vystihuje krásu terroir a hroznů Gamay. Jean-Louis používá řemeslné metody, kdekoli je to možné, a všech 11,5 hektaru rodinných vinic obhospodařuje ekologicky, aby získal suroviny nejvyšší kvality pro svá vína.
Toto rafinované červené víno z apelace Saint-Amour v Beaujolais pochází z jediné vinice rodiny Clos du Chapitre, která byla vysazena již v 70. letech 20. století. Zdejší starobylé aluviální a oblázkové půdy jsou dobře propustné a réva má dostatek slunečního svitu, což napomáhá vzniku vyvážených vín se zralým ovocem vyváženým osvěžující kyselinkou.
Jean-Louis sklízí hrozny ručně a před kvašením divokými kvasinkami používá karbonickou maceraci, která zvyšuje přirozenou svěžest ovoce. Mladé víno se pak na 8 měsíců přelije do dubových sudů a poté se bez filtrování a zjemňování stáčí do lahví. Výsledkem je energické a okouzlující víno, které překypuje jasnou červenou třešní, nádechem sušených bylinek a v závěru lahodnou svěžestí.
Login and Registration Form