Bordeaux čevené směsi
Chateau Smith Haut Lafitte Le Petit Haut Lafitte 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 14 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Chateau Smith Haut Lafitte mělo pověst poněkud zaostalého vinařství, dokud ho v roce 1990 nekoupil bývalý olympijský vítěz v lyžování Daniel Cathiard. Cathiard rychle provedl významné změny, včetně výrazného omezení používání chemikálií a herbicidů na vinicích, a kompletně zrekonstruoval vinařství. Přizval také Michela Rollanda jako poradce pro výrobu vína a zvýšil množství nových dubových sudů používaných ke zrání vín.
Díky tomuto novému směřování je nyní zámek považován za jeden z nejlepších v Graves. Celkem mají 55 hektarů vinic vysázených na dobře propustných štěrkových půdách, které jsou pro tuto oblast tak typické. Le Petit Haut Lafitte je jejich druhé víno, které se vyrábí z mladších odrůd Cabernet Sauvignon a Merlot. Po vinifikaci zraje víno před lahvováním 10-12 měsíců v sudech z francouzského dubu, z nichž 50 % je nových.
Vůně je temná a zádumčivá s množstvím tmavých švestek, cassis a ostružin a hlubšími tóny koření, tabákových listů, bylin a kouře z dubového dřeva. V chuti se projevuje robustní plné tělo, přilnavé třísloviny a dobře vybudovaná struktura, která tomuto vínu pomůže krásně zestárnout ve sklepě v příštích zhruba deseti letech. Pokud nemáte trpělivost čekat tak dlouho, můžete si ho vychutnat i nyní k hovězí pečeni, grilovaným žebírkům nebo vydatnému dušenému masu ze zvěřiny.
Chateau Smith Haut Lafitte mělo pověst poněkud zaostalého vinařství, dokud ho v roce 1990 nekoupil bývalý olympijský vítěz v lyžování Daniel Cathiard. Cathiard rychle provedl významné změny, včetně výrazného omezení používání chemikálií a herbicidů na vinicích, a kompletně zrekonstruoval vinařství. Přizval také Michela Rollanda jako poradce pro výrobu vína a zvýšil množství nových dubových sudů používaných ke zrání vín.
Díky tomuto novému směřování je nyní zámek považován za jeden z nejlepších v Graves. Celkem mají 55 hektarů vinic vysázených na dobře propustných štěrkových půdách, které jsou pro tuto oblast tak typické. Le Petit Haut Lafitte je jejich druhé víno, které se vyrábí z mladších odrůd Cabernet Sauvignon a Merlot. Po vinifikaci zraje víno před lahvováním 10-12 měsíců v sudech z francouzského dubu, z nichž 50 % je nových.
Vůně je temná a zádumčivá s množstvím tmavých švestek, cassis a ostružin a hlubšími tóny koření, tabákových listů, bylin a kouře z dubového dřeva. V chuti se projevuje robustní plné tělo, přilnavé třísloviny a dobře vybudovaná struktura, která tomuto vínu pomůže krásně zestárnout ve sklepě v příštích zhruba deseti letech. Pokud nemáte trpělivost čekat tak dlouho, můžete si ho vychutnat i nyní k hovězí pečeni, grilovaným žebírkům nebo vydatnému dušenému masu ze zvěřiny.
Login and Registration Form