Sangiovese
Casanova Di Neri Giovanni Neri Rosso di Montalcino 2020
Pijte nyní nebo nechte ve sklepě až 10 let. Není třeba dekantovat.
Vinařství Casanova di Neri bylo založeno v Montalcinu v roce 1971 a nyní má přibližně 63 hektarů půdy, na které se pěstuje především Sangiovese Grosso, nejdůležitější odrůda v oblasti, a menší množství dalších červených a bílých hroznů. Díky dokonalé práci na vinici a ve sklepě, která zvyšuje velmi vysokou kvalitu hroznů, získala jejich vína různá ocenění a dnes jsou známá a oblíbená po celém světě.
Rosso di Montalcino Casanova di Neri, věnované zakladateli společnosti Giovannimu Nerimu, se vyrábí z hroznů, kterým se věnuje stejná péče a pozornost jako hroznům určeným pro výrobu Brunella. Výběr hroznů probíhá ručně a kvašení je spontánní bez použití přidaných kvasinek v dubových kádích s kontrolovanou teplotou po dobu 18 dní. Následně víno zraje 13 měsíců ve velkých sudech; výsledkem je Sangiovese s velkou komplexností a dlouhou životností.
Víno má světle rubínově červenou barvu. Vůně je intenzivní a poměrně komplexní, s elegantními tóny třešní v alkoholu, tabáku, sena a typickým fialkovým parfémem Sangiovese. V chuti je suché, teplé, poměrně měkké, svěží, taninové a jemně pikantní. Jedná se o víno s dobrou pitelností a vynikající vyvážeností, které je plným vyjádřením jedinečnosti svého terroir. Dobře se páruje s těstovinami Bolognese a grilovanými červenými masy.
Vinařství Casanova di Neri bylo založeno v Montalcinu v roce 1971 a nyní má přibližně 63 hektarů půdy, na které se pěstuje především Sangiovese Grosso, nejdůležitější odrůda v oblasti, a menší množství dalších červených a bílých hroznů. Díky dokonalé práci na vinici a ve sklepě, která zvyšuje velmi vysokou kvalitu hroznů, získala jejich vína různá ocenění a dnes jsou známá a oblíbená po celém světě.
Rosso di Montalcino Casanova di Neri, věnované zakladateli společnosti Giovannimu Nerimu, se vyrábí z hroznů, kterým se věnuje stejná péče a pozornost jako hroznům určeným pro výrobu Brunella. Výběr hroznů probíhá ručně a kvašení je spontánní bez použití přidaných kvasinek v dubových kádích s kontrolovanou teplotou po dobu 18 dní. Následně víno zraje 13 měsíců ve velkých sudech; výsledkem je Sangiovese s velkou komplexností a dlouhou životností.
Víno má světle rubínově červenou barvu. Vůně je intenzivní a poměrně komplexní, s elegantními tóny třešní v alkoholu, tabáku, sena a typickým fialkovým parfémem Sangiovese. V chuti je suché, teplé, poměrně měkké, svěží, taninové a jemně pikantní. Jedná se o víno s dobrou pitelností a vynikající vyvážeností, které je plným vyjádřením jedinečnosti svého terroir. Dobře se páruje s těstovinami Bolognese a grilovanými červenými masy.
Login and Registration Form