Caparsa Vin Santo Chianti Classico 1999
Caparsa Vin Santo Chianti Classico 1999
- 2004
- 500ml
- Bílé
- 15%
- Bílé směsi
- 47% Malvasia Bianca,
- 47% Trebbiano,
- 6% Malvasia Nera
- Caparsa
- Toskánsko
- Itálie
- Vintage: 2004
- Velikost: 500ml
- Typ: Bílé
- Alkohol: 15%
- Odrůda: Bílé směsi
- Hrozny: 47% Malvasia Bianca
47% Trebbiano
6% Malvasia Nera - Vinařství: Caparsa
- Region: Toskánsko
- Země: Itálie
- Vintage: 2004
- Velikost: 500ml
- Typ: Bílé
- Alkohol: 15%
- Odrůda: Bílé směsi
- Hrozny: 47% Malvasia Bianca
47% Trebbiano
6% Malvasia Nera - Vinařství: Caparsa
- Region: Toskánsko
- Země: Itálie
Caparsa, kterou v roce 1965 koupil Reginaldo Cianferoni, profesor na univerzitě ve Florencii, ale ve skutečnosti ji znovuobjevil jeho syn Paolo se svou Giannou, je dnes jedním z nejzajímavějších podniků v panoramatu Chianti Classico v Raddě. Paolo a jeho rodina produkují vína vynikající kvality s výraznou kyselinkou s vůní a tříslovinami, které se projevují naplno. Jedná se o tradiční vína vyrobená z místních hroznů, která jsou výrazným projevem terroir Radda a vykazují velkou eleganci a schopnost zrání.
Vin Santo di Caparsa se tradičně vyrábí z vybraných hroznů Malvasia Bianca, Trebbiano a Malvasia Nera, které se suší na rohožích ve větraných místnostech po dobu přibližně 4 měsíců. Jedná se o významné víno, které hraje zásadní roli v místní tradici a historii.
Toto lahodné sladké víno má jasnou barvu přecházející do tmavě oranžové. Aromatický profil je příjemný a komplexní, s rozvinutou vůní rozinek, karamelu, fíků, kandované pomerančové kůry a sušeného ovoce. Navzdory svému stáří má víno v ústech překvapivou rovnováhu; není příliš sladké a díky výrazné kyselinové žíle je živé a harmonické. Závěr je vytrvalý s lehkými vinnými tóny. Podávejte ho vychlazené při teplotě 12 až 14 °C v kombinaci s typickými toskánskými Cantuccini nebo s modrými sýry.
Pas de problème particulier.