Ostatní bílá vína
Zuccardi Serie A Torrontes 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 4 let. Podávejte chlazené.
Společnost Zuccardi je dnes považována za jedno z nejúspěšnějších rodinných vinařství v Argentině, ale málokdo ví, že ji její zakladatel Alberto Zuccardi založil jako experiment se zavlažováním. V roce 1963 se mladý zavlažovací inženýr rozhodl vysadit vinici v oblasti Maipu v Mendoze, aby předvedl novou metodu zavlažování používanou v Kalifornii. Experiment byl úspěšný a navzdory nedostatku vinařských znalostí Alberto o pět let později na stejném místě postavil vlastní vinařství. V současné době je vinařství stále vedeno stejnou rodinou a Albertův syn José zde pracuje společně se svým vnukem Sebastianem.
Kromě vín z Mendozy vyrábí rodina také senzační bílá vína v Cafayate, kde se nacházejí vinice v nejvyšší nadmořské výšce na světě. Vinice Zuccardi se nacházejí v nadmořské výšce přes 1800 metrů nad mořem, kde přes den svítí spousta teplého slunce a noci jsou mnohem chladnější. Díky těmto podmínkám vznikají velmi zralé hrozny s dokonale vyváženou chutí šťavnatého ovoce, aromatickými látkami a svěžestí.
Pro zvýraznění odrůdového charakteru a terroir se ovoce kvasí v nerezových tancích a poté zraje 6 měsíců na kalech. To dodává ovocné chuti jemnou krémovitost a vytváří svěží a elegantní víno, které je plné zralého manga, broskví, zimolezu a jemných citronových tónů. Je skvělým aperitivem a skvěle se hodí k pikantním asijským pokrmům, letním salátům, sushi a čerstvým mořským plodům.
Společnost Zuccardi je dnes považována za jedno z nejúspěšnějších rodinných vinařství v Argentině, ale málokdo ví, že ji její zakladatel Alberto Zuccardi založil jako experiment se zavlažováním. V roce 1963 se mladý zavlažovací inženýr rozhodl vysadit vinici v oblasti Maipu v Mendoze, aby předvedl novou metodu zavlažování používanou v Kalifornii. Experiment byl úspěšný a navzdory nedostatku vinařských znalostí Alberto o pět let později na stejném místě postavil vlastní vinařství. V současné době je vinařství stále vedeno stejnou rodinou a Albertův syn José zde pracuje společně se svým vnukem Sebastianem.
Kromě vín z Mendozy vyrábí rodina také senzační bílá vína v Cafayate, kde se nacházejí vinice v nejvyšší nadmořské výšce na světě. Vinice Zuccardi se nacházejí v nadmořské výšce přes 1800 metrů nad mořem, kde přes den svítí spousta teplého slunce a noci jsou mnohem chladnější. Díky těmto podmínkám vznikají velmi zralé hrozny s dokonale vyváženou chutí šťavnatého ovoce, aromatickými látkami a svěžestí.
Pro zvýraznění odrůdového charakteru a terroir se ovoce kvasí v nerezových tancích a poté zraje 6 měsíců na kalech. To dodává ovocné chuti jemnou krémovitost a vytváří svěží a elegantní víno, které je plné zralého manga, broskví, zimolezu a jemných citronových tónů. Je skvělým aperitivem a skvěle se hodí k pikantním asijským pokrmům, letním salátům, sushi a čerstvým mořským plodům.
Login and Registration Form