Nero d'Avola
Tenuta di Castellaro Nero Ossidiana 2017
Lze skladovat ve sklepě po dobu 7 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Tenuta di Castellaro se nachází na kouzelném Liparském ostrově u severního pobřeží Sicílie. Vinařství založil v roce 2013 podnikatel Massimo Lentsch, který již měl úspěšné vinařství v Dubrovníku, ale během dovolené na tomto ostrově se do něj zamiloval. Celkem má panství 20 hektarů rozesetých po celém ostrově na nepřístupných místech s výhledem na třpytivé Středozemní moře.
Tenuta di Castellaro je největším vinařstvím na ostrově a pyšní se velmi nízkým dopadem na životní prostředí díky minimálnímu používání herbicidů na vinicích. Ve vinařství se místo čerpadel používá gravitace a ke kvašení se používají divoké kvasinky. Vulkanická půda je bohatá na kameny, jako je pemza a obsidián, a je dokonale vhodná pro tradiční místní odrůdy vinné révy, které se zde pěstují, včetně Malvasia delle Lipari a Nero d'Avola.
Toto výrazné červené víno se vyrábí z hroznů odrůd Carricante a Nero d'Avola, které se vinifikují bez regulace teploty s dlouhou macerací na slupkách. Mladé víno pak zraje 2-3 měsíce v použitých sudech a dalších 7-8 měsíců v láhvi. Výsledkem je elegantní a komplexní červené víno, které je plné zralých červených třešní, červeného rybízu a minerálních tónů. Díky jemné rovnováze mezi jemnými tříslovinami a osvěžující kyselinkou se skvěle hodí ke klasickým italským pokrmům, jako jsou lasagne, lilek parmigiana nebo třeba pikantní pizza s feferonkami.
Tenuta di Castellaro se nachází na kouzelném Liparském ostrově u severního pobřeží Sicílie. Vinařství založil v roce 2013 podnikatel Massimo Lentsch, který již měl úspěšné vinařství v Dubrovníku, ale během dovolené na tomto ostrově se do něj zamiloval. Celkem má panství 20 hektarů rozesetých po celém ostrově na nepřístupných místech s výhledem na třpytivé Středozemní moře.
Tenuta di Castellaro je největším vinařstvím na ostrově a pyšní se velmi nízkým dopadem na životní prostředí díky minimálnímu používání herbicidů na vinicích. Ve vinařství se místo čerpadel používá gravitace a ke kvašení se používají divoké kvasinky. Vulkanická půda je bohatá na kameny, jako je pemza a obsidián, a je dokonale vhodná pro tradiční místní odrůdy vinné révy, které se zde pěstují, včetně Malvasia delle Lipari a Nero d'Avola.
Toto výrazné červené víno se vyrábí z hroznů odrůd Carricante a Nero d'Avola, které se vinifikují bez regulace teploty s dlouhou macerací na slupkách. Mladé víno pak zraje 2-3 měsíce v použitých sudech a dalších 7-8 měsíců v láhvi. Výsledkem je elegantní a komplexní červené víno, které je plné zralých červených třešní, červeného rybízu a minerálních tónů. Díky jemné rovnováze mezi jemnými tříslovinami a osvěžující kyselinkou se skvěle hodí ke klasickým italským pokrmům, jako jsou lasagne, lilek parmigiana nebo třeba pikantní pizza s feferonkami.
Login and Registration Form