Barbea
Scarpa La Bogliona Barbera d'Asti 2011
Lze skladovat ve sklepě po dobu 20 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Tato ikonická Barbera d'Asti z jedné vinice je víno, které v 60. letech minulého století poprvé založilo pověst společnosti Antica Casa Vinicola Scarpa jako mistrovské, vyzrálé Barbery. Toto úctyhodné panství vyrábí víno v kopcích Monferrato již od roku 1854, ale od příchodu Maria Pesceho před půl stoletím je Scarpa nyní známá po celém světě díky svým elegantním, charakterním piemontským vínům.
Barbera je jednou ze specialit Scarpy a panství vyrábí seriózní, stáří hodné příklady, které připomínají úžasná vína Barolo a Barbaresco z této oblasti. La Bogliona je známá jako "dcera písku" díky složení vinice, která je ze 40 % tvořena pískem a nabízí révě vynikající odvodnění.
Po sklizni se hrozny Barbery vybrané pro toto víno fermentují v tradičních velkých dřevěných kuželových kádích. Mladé víno se poté přelije do sudů o objemu 2000 až 10 000 litrů, kde zraje až tři roky, a poté se nechá dalších několik let zrát v láhvi. Výsledkem je svalnatá, dobře strukturovaná Barbera, která vykazuje složité vrstvy tmavého ovoce, sladkého koření a tónů pečené hlíny. Síla tohoto vína z něj dělá ideálního kandidáta na delší zrání ve sklepě v příštích přibližně deseti letech.
Tato ikonická Barbera d'Asti z jedné vinice je víno, které v 60. letech minulého století poprvé založilo pověst společnosti Antica Casa Vinicola Scarpa jako mistrovské, vyzrálé Barbery. Toto úctyhodné panství vyrábí víno v kopcích Monferrato již od roku 1854, ale od příchodu Maria Pesceho před půl stoletím je Scarpa nyní známá po celém světě díky svým elegantním, charakterním piemontským vínům.
Barbera je jednou ze specialit Scarpy a panství vyrábí seriózní, stáří hodné příklady, které připomínají úžasná vína Barolo a Barbaresco z této oblasti. La Bogliona je známá jako "dcera písku" díky složení vinice, která je ze 40 % tvořena pískem a nabízí révě vynikající odvodnění.
Po sklizni se hrozny Barbery vybrané pro toto víno fermentují v tradičních velkých dřevěných kuželových kádích. Mladé víno se poté přelije do sudů o objemu 2000 až 10 000 litrů, kde zraje až tři roky, a poté se nechá dalších několik let zrát v láhvi. Výsledkem je svalnatá, dobře strukturovaná Barbera, která vykazuje složité vrstvy tmavého ovoce, sladkého koření a tónů pečené hlíny. Síla tohoto vína z něj dělá ideálního kandidáta na delší zrání ve sklepě v příštích přibližně deseti letech.
Login and Registration Form