Ostatní červené směsi
Roxanich Superistrian 2013
Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Před podáváním 2 hodiny dekantujte.
Mladen Rožanić se inspiroval svými cestami po vinařských oblastech celého světa a rozhodl se vytvořit tuto červenou směs ve stylu Bordeaux, aby dokázal výjimečný vinařský potenciál své rodné Istrie. Podobně jako italské SuperTuscans zvolil název "SuperIstrian", aby naznačil, že se jedná o něco trochu jiného než tradiční chorvatská červená vína, protože je vyrobeno z hroznů odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot a Gamay za použití přírodních vinařských postupů.
Mladen pěstuje vinnou révu ekologicky i biodynamicky, zatímco ve vinařství se řídí filozofií minimálních zásahů a spoléhá na divoké kvasinky, které zahajují proces kvašení, jenž probíhá ve velkých použitých dřevěných sudech. Mladen pak nechává SuperIstrian zrát ve stejných dřevěných sudech po dobu tří let a víno se stáčí do lahví a uvádí na trh bez filtrace.
Výsledkem je okouzlující tmavě rubínově červené víno, které vyniká bohatou vůní drcených lesních plodů, švestkového džemu a jemného sladkého koření z procesu zrání v dubu. Cabernet Sauvignon o sobě dává vědět tóny černého rybízu, plným tělem a pevnou strukturou, zatímco Merlot přináší jemnost a Gamay osvěžující kyselinku, která dodává vyrovnanost a eleganci. Toto víno je vynikajícím kandidátem na delší zrání ve sklepě v příštích přibližně deseti letech.
Mladen Rožanić se inspiroval svými cestami po vinařských oblastech celého světa a rozhodl se vytvořit tuto červenou směs ve stylu Bordeaux, aby dokázal výjimečný vinařský potenciál své rodné Istrie. Podobně jako italské SuperTuscans zvolil název "SuperIstrian", aby naznačil, že se jedná o něco trochu jiného než tradiční chorvatská červená vína, protože je vyrobeno z hroznů odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot a Gamay za použití přírodních vinařských postupů.
Mladen pěstuje vinnou révu ekologicky i biodynamicky, zatímco ve vinařství se řídí filozofií minimálních zásahů a spoléhá na divoké kvasinky, které zahajují proces kvašení, jenž probíhá ve velkých použitých dřevěných sudech. Mladen pak nechává SuperIstrian zrát ve stejných dřevěných sudech po dobu tří let a víno se stáčí do lahví a uvádí na trh bez filtrace.
Výsledkem je okouzlující tmavě rubínově červené víno, které vyniká bohatou vůní drcených lesních plodů, švestkového džemu a jemného sladkého koření z procesu zrání v dubu. Cabernet Sauvignon o sobě dává vědět tóny černého rybízu, plným tělem a pevnou strukturou, zatímco Merlot přináší jemnost a Gamay osvěžující kyselinku, která dodává vyrovnanost a eleganci. Toto víno je vynikajícím kandidátem na delší zrání ve sklepě v příštích přibližně deseti letech.
Login and Registration Form