Sangiovese
Gattavecchi Vino Nobile di Montepulciano Riserva Padri Serviti 2017
Pijte nyní nebo nechte ve sklepě až 10 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Gattavecchiové vyrábějí víno v Montepulcianu již po pět generací a přispěli k tomu, že se město dostalo na mapu světových vín. Rodina vlastní nádherné vinice na nejkrásnějších svazích Montepulciana a San Gimignana, kde vybírá jen ty nejlepší hrozny pro svá vína Vino Nobile a Vernaccia. V současné době vede podnik Valente Gattavecchi spolu se svými dětmi, Lucou, Gionatou a Danielou.
Po kvašení mladá vína zrají v sudech a bečkách v ohromujících sklepích kláštera Padri Serviti z 12. století, který se nachází pod kostelem Santa Maria dei Servi, jenž dal tomuto vínu jméno. Víno zde zraje celkem nejméně 30 měsíců, což výslednému cuvee dodává spoustu charakteru a další komplexnosti.
Toto elegantní Montepulciano je vynikajícím úvodem do stylu Gattavecchi s bohatým ovocným aroma, které je pečlivě vyváženo vlivem dubového dřeva a dlouhého procesu zrání. Očekávejte lákavé tóny červených višní, švestek a lesních plodů spolu s hlubšími podtóny koření, dřevěného kouře a pečené hlíny.
Gattavecchiové vyrábějí víno v Montepulcianu již po pět generací a přispěli k tomu, že se město dostalo na mapu světových vín. Rodina vlastní nádherné vinice na nejkrásnějších svazích Montepulciana a San Gimignana, kde vybírá jen ty nejlepší hrozny pro svá vína Vino Nobile a Vernaccia. V současné době vede podnik Valente Gattavecchi spolu se svými dětmi, Lucou, Gionatou a Danielou.
Po kvašení mladá vína zrají v sudech a bečkách v ohromujících sklepích kláštera Padri Serviti z 12. století, který se nachází pod kostelem Santa Maria dei Servi, jenž dal tomuto vínu jméno. Víno zde zraje celkem nejméně 30 měsíců, což výslednému cuvee dodává spoustu charakteru a další komplexnosti.
Toto elegantní Montepulciano je vynikajícím úvodem do stylu Gattavecchi s bohatým ovocným aroma, které je pečlivě vyváženo vlivem dubového dřeva a dlouhého procesu zrání. Očekávejte lákavé tóny červených višní, švestek a lesních plodů spolu s hlubšími podtóny koření, dřevěného kouře a pečené hlíny.
Login and Registration Form