Nebbiolo
Elio Altare Langhe Giarborina 2013
Lze skladovat ve sklepě po dobu 9 let. Dekantujte 1 hodinu před podáváním.
Elio Altare je považován za legendární postavu piemontské vinařské scény, a to díky své novátorské přeměně rodinného panství a díky povzbuzování a podpoře nové generace mladých vinařů v regionu. Po cestě do Burgundska v 70. letech 20. století se Elio nechal inspirovat k lehčímu a elegantnějšímu přístupu k výrobě vína, díky němuž si panství upevnilo pověst předního výrobce vína Barolo.
Toto elegantní Nebbiolo je nejvýraznější ze tří Nebbiol z Langhe, které Elio Altare vyrábí, a jeho hrozny pocházejí z vinice Arborina, kde nejstarší vinice pocházejí z roku 1948. Pro zvýšení komplexnosti a zjemnění pověstně vysokých tříslovin Nebbiolo zraje víno 14 měsíců v dubových sudech.
V nose se objevují silné tóny drcených tmavých třešní, vanilky a pečené hlíny, zatímco první doušek odhalí velkorysé plné tělo, pevné třísloviny a velmi dlouhý závěr.Dobře vyvinutá struktura tohoto Nebbiola z něj dělá vynikajícího partnera pro červená masa, jako je steak nebo vydatný hovězí guláš. Je to také víno, které bude dobře reagovat na delší zrání ve sklepě a bude zrát a vyvíjet se i v příštích zhruba deseti letech.
Elio Altare je považován za legendární postavu piemontské vinařské scény, a to díky své novátorské přeměně rodinného panství a díky povzbuzování a podpoře nové generace mladých vinařů v regionu. Po cestě do Burgundska v 70. letech 20. století se Elio nechal inspirovat k lehčímu a elegantnějšímu přístupu k výrobě vína, díky němuž si panství upevnilo pověst předního výrobce vína Barolo.
Toto elegantní Nebbiolo je nejvýraznější ze tří Nebbiol z Langhe, které Elio Altare vyrábí, a jeho hrozny pocházejí z vinice Arborina, kde nejstarší vinice pocházejí z roku 1948. Pro zvýšení komplexnosti a zjemnění pověstně vysokých tříslovin Nebbiolo zraje víno 14 měsíců v dubových sudech.
V nose se objevují silné tóny drcených tmavých třešní, vanilky a pečené hlíny, zatímco první doušek odhalí velkorysé plné tělo, pevné třísloviny a velmi dlouhý závěr.Dobře vyvinutá struktura tohoto Nebbiola z něj dělá vynikajícího partnera pro červená masa, jako je steak nebo vydatný hovězí guláš. Je to také víno, které bude dobře reagovat na delší zrání ve sklepě a bude zrát a vyvíjet se i v příštích zhruba deseti letech.
Login and Registration Form