Rýnské červené směsi
Chateau Cohola Gigondas Cor Hominis Laetificat 2019
Pijte nyní nebo nechte ve sklepě až 10 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Vinaři Cheli a Jerome se poprvé setkali na univerzitě v Andalusii, než se vrátili do Jeromovy vlasti, aby zde vyráběli vlastní víno. V roce 2012 zakoupili zchátralou usedlost v Sabletu, kterou od té doby přeměnili na kvalitní ekologické vinařství. Unikátní je, že jejich vína zrají v pozoruhodném sklepě ze 7. století nedaleko Roquefortu v oblasti Averyron.
Vína z Gigondas obvykle nabízejí výjimečný poměr ceny a kvality a tento příklad od Cheliho a Jeroma není výjimkou. Jejich vinice v této apelaci se vyznačují rozmanitými půdami, které zahrnují svahy s břidlicemi, jíl, vápenec a písek, což pomáhá vytvářet komplexní a charakterní vína. Výnosy jsou udržovány na nízké úrovni, aby se maximalizovala kvalita a zabránilo se nadměrnému zatěžování révy.
Směs se skládá převážně z odrůdy Grenache a pro vyváženost a intenzitu z odrůd Syrah a Mourvedre. Manželé používají dlouhé macerace, aby získali hodně barvy a chuti, a raději se vyhýbají novým dubovým sudům, které by mohly přebít přirozenou osobitost odrůd. Očekávejte šťavnaté vrstvy tmavého ovoce překryté kořením a tóny opečeného dubu z vyváženého procesu zrání. Skvělé víno, které se hodí k bohatým pokrmům ze zvěřiny nebo které si můžete nechat ve sklepě ještě několik let.
Vinaři Cheli a Jerome se poprvé setkali na univerzitě v Andalusii, než se vrátili do Jeromovy vlasti, aby zde vyráběli vlastní víno. V roce 2012 zakoupili zchátralou usedlost v Sabletu, kterou od té doby přeměnili na kvalitní ekologické vinařství. Unikátní je, že jejich vína zrají v pozoruhodném sklepě ze 7. století nedaleko Roquefortu v oblasti Averyron.
Vína z Gigondas obvykle nabízejí výjimečný poměr ceny a kvality a tento příklad od Cheliho a Jeroma není výjimkou. Jejich vinice v této apelaci se vyznačují rozmanitými půdami, které zahrnují svahy s břidlicemi, jíl, vápenec a písek, což pomáhá vytvářet komplexní a charakterní vína. Výnosy jsou udržovány na nízké úrovni, aby se maximalizovala kvalita a zabránilo se nadměrnému zatěžování révy.
Směs se skládá převážně z odrůdy Grenache a pro vyváženost a intenzitu z odrůd Syrah a Mourvedre. Manželé používají dlouhé macerace, aby získali hodně barvy a chuti, a raději se vyhýbají novým dubovým sudům, které by mohly přebít přirozenou osobitost odrůd. Očekávejte šťavnaté vrstvy tmavého ovoce překryté kořením a tóny opečeného dubu z vyváženého procesu zrání. Skvělé víno, které se hodí k bohatým pokrmům ze zvěřiny nebo které si můžete nechat ve sklepě ještě několik let.
Login and Registration Form