Cremant
Celene Saphir Cremant de Bordeaux Brut Rose
Lze skladovat ve sklepě po dobu 4 let. Podávejte chlazené.
Bordeaux je sice známé spíše svými červenými víny, ale v tomto regionu má tradici také výroba vynikajících šumivých vín známých jako "Cremant de Bordeaux". Ta se vyrábějí tradiční metodou, stejným postupem jako šampaňské, který zahrnuje dlouhé sekundární kvašení v láhvi, aby se vytvořily drobné, jemné bublinky a komplexní chuťový profil.
Společnost Celene vyrábí tato šumivá vína od roku 1947 a úzce spolupracuje s důvěryhodnými partnerskými pěstiteli na obou březích Bordeaux, aby získala hrozny nejvyšší kvality. Tento učebnicový růžový Cremant od Celene je vyroben z ovoce odrůd Cabernet Franc a Merlot. Po vinifikaci zraje toto cuvee 12 měsíců na kalu v láhvi v historickém sklepě Celene z 18. století, který byl vyhlouben přímo ve vápencové skále na pravém břehu Garonny.
Elegantní a vytříbený Cremant se vyznačuje dobře definovanou strukturou a šťavnatými ovocnými tóny lesních plodů, švestek, granátových jablek a červeného rybízu. Závěr je čistý a svěží, což ho předurčuje k tomu, aby se skvěle hodil k uzenému lososu, tvrdým sýrům, jako je Pecorino, nebo k bohaté míse uzenin.
Bordeaux je sice známé spíše svými červenými víny, ale v tomto regionu má tradici také výroba vynikajících šumivých vín známých jako "Cremant de Bordeaux". Ta se vyrábějí tradiční metodou, stejným postupem jako šampaňské, který zahrnuje dlouhé sekundární kvašení v láhvi, aby se vytvořily drobné, jemné bublinky a komplexní chuťový profil.
Společnost Celene vyrábí tato šumivá vína od roku 1947 a úzce spolupracuje s důvěryhodnými partnerskými pěstiteli na obou březích Bordeaux, aby získala hrozny nejvyšší kvality. Tento učebnicový růžový Cremant od Celene je vyroben z ovoce odrůd Cabernet Franc a Merlot. Po vinifikaci zraje toto cuvee 12 měsíců na kalu v láhvi v historickém sklepě Celene z 18. století, který byl vyhlouben přímo ve vápencové skále na pravém břehu Garonny.
Elegantní a vytříbený Cremant se vyznačuje dobře definovanou strukturou a šťavnatými ovocnými tóny lesních plodů, švestek, granátových jablek a červeného rybízu. Závěr je čistý a svěží, což ho předurčuje k tomu, aby se skvěle hodil k uzenému lososu, tvrdým sýrům, jako je Pecorino, nebo k bohaté míse uzenin.
Login and Registration Form