Chardonnay
Castello di Ama Al Poggio Chardonnay 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 7 let. Podávejte chlazené.
Castello di Ama je známé především díky svému velkolepému vínu L'Apparita, které pomohlo Itálii dostat se na mapu prvotřídních vín 100% Merlot. V roce 1987 L'Apparita skutečně porazila vína z prestižních vinařství Pétrus a Le Pin v Bordeaux při slepé degustaci pořádané švýcarskou Académie du Vin. Po tomto velkolepém triumfu se Castello di Ama těší pověsti jednoho z nejlepších italských vinařství, které nadále pracuje s odrůdou Merlot a dalšími mezinárodními odrůdami, stejně jako s místními hrozny, jako je Sangiovese.
Chardonnay je obzvláště vhodné pro půdy na panství, které jsou bohaté na křídu a jsou umístěny v nadmořské výšce, což pomáhá zachovat v hroznech spoustu lahodné svěžesti a aromatických látek. Po vylisování ovoce se 60 % moštu fermentuje v nerezových tancích a zbytek v dubových sudech. Víno se pak nechává 8 měsíců zrát na kalu za pravidelného míchání, které mu dodává další komplexnost a jemnou, krémovou strukturu.
Bílá broskev, zářivé citrusy, meruňky a tóny divokých květin určují vůni, zatímco chuť nabízí velkorysé plné tělo, bohatou chuť v ústech a dlouhý a elegantní závěr. Vyváženost mezi silou a rafinovaností z něj činí skvělé gastronomické víno ke krémovým těstovinovým pokrmům, pečenému kuřeti, lososu a vyzrálým sýrům.
Castello di Ama je známé především díky svému velkolepému vínu L'Apparita, které pomohlo Itálii dostat se na mapu prvotřídních vín 100% Merlot. V roce 1987 L'Apparita skutečně porazila vína z prestižních vinařství Pétrus a Le Pin v Bordeaux při slepé degustaci pořádané švýcarskou Académie du Vin. Po tomto velkolepém triumfu se Castello di Ama těší pověsti jednoho z nejlepších italských vinařství, které nadále pracuje s odrůdou Merlot a dalšími mezinárodními odrůdami, stejně jako s místními hrozny, jako je Sangiovese.
Chardonnay je obzvláště vhodné pro půdy na panství, které jsou bohaté na křídu a jsou umístěny v nadmořské výšce, což pomáhá zachovat v hroznech spoustu lahodné svěžesti a aromatických látek. Po vylisování ovoce se 60 % moštu fermentuje v nerezových tancích a zbytek v dubových sudech. Víno se pak nechává 8 měsíců zrát na kalu za pravidelného míchání, které mu dodává další komplexnost a jemnou, krémovou strukturu.
Bílá broskev, zářivé citrusy, meruňky a tóny divokých květin určují vůni, zatímco chuť nabízí velkorysé plné tělo, bohatou chuť v ústech a dlouhý a elegantní závěr. Vyváženost mezi silou a rafinovaností z něj činí skvělé gastronomické víno ke krémovým těstovinovým pokrmům, pečenému kuřeti, lososu a vyzrálým sýrům.
Login and Registration Form