Čím se gruzínské víno liší?

Gruzínské víno nabízí svůj autentický přístup k vinařským postupům, které se řídily některými starobylými praktikami, včetně použití velkých hliněných nádob, zvaných qvevri, k uchovávání vína kvašeného a zrajícího pod zemí. Tradiční přístup, který lze vysledovat poměrně daleko do minulosti, zahrnuje kontakt se slupkou i přirozené kvašení, což pomáhá posílit jedinečné vlastnosti každého vína. Jedním z pozoruhodných rysů Gruzie je rozmanitost domorodé vinné révy, která rozšiřuje exkluzivitu jejích vín. Tato jedinečná směs kultivarů hroznů spolu s vlivem místního podnebí a půdy vede k řadě vín s komplexní vůní, chutí a tělem, což z gruzínského vína činí skutečně významnou potravinu typickou pro obyvatele tohoto místa.
Nezapomeňte, že dotazy mohou zadávat pouze přihlášení uživatelé