Jaký je rozdíl mezi gruzínským a evropským vínem?

Gruzínské víno je evropským unikátem díky své výjimečné historii a úžasné metodě vinařského umění, kterou ovládá. Tradiční způsoby, jako je kvašení qvevri - kdy hrozny kvasí ve velkých hliněných nádobách zakopaných pod zemí - jsou hlavními charakteristikami gruzínského vína, které se pyšní metodou a technikami existujícími před generacemi a dodávají mu chuť a texturu potřebnou k odlišení od ostatních. Gruzie však na oplátku disponuje pestrou odrůdovou skladbou původních druhů hroznů, které zbytek světa nedokáže napodobit, což přispívá k její jedinečné chuti. Naproti tomu evropské víno nabízí širokou škálu stylů, které jsou ovlivněny různým počasím, půdou a technikami v různých regionech. Zatímco vína z EU a Gruzie mají výjimečnou kvalitu, gruzínská vína mají velmi často rustikální chuťový profil, který je výsledkem klasických výrobních metod a autochtonních odrůd hroznů.