Vinařství Gaja má bohatou historii, která sahá až do roku 1859, kdy ho založil Giovanni Gaja. Rodina začínala výrobou vína pro svůj hostinec a poté získávala různé pozemky, až začala vyrábět vína v italském Barbarescu.
Překročíme rok 1961 a pravnuk Giovanniho Gaji, Angelo Gaja, začíná svou kariéru ve společnosti. V návaznosti na úspěch vlajkové lodi Barbaresco (časopis Wine Spectator označil Barbaresco z roku 1985 za "nejlepší vína, jaká kdy byla v Itálii vyrobena") Angelo Gaja svým temperamentním a stylovým přístupem k výrobě a marketingu dosáhl renomovaného úspěchu u kritiků i spotřebitelů i u dalších odrůd vín, včetně Chardonnay a Cabernet Sauvignon.
Lokalita
Via Torino 18
12050 Barbaresco
Cuneo, Itálie
Vlastnictví
Vlastník: Angelo Gaja (vinař: Vinařství začínalo se skromnými pěti hektary a v průběhu let získalo několik vinic v oblastech Piemont, Montalcino a Bolgheri v italském Toskánsku a vyrábí celkem 18 různých vín.
Zajímavá fakta
Vinařství začínalo se skromnými pěti hektary a v průběhu let získalo několik vinic v oblastech Piemont, Montalcino a Bolgheri v Itálii a vyrábí celkem 18 různých vín. Vinařství Gaja, které v roce 2009 oslavilo 150. výročí svého založení, je považováno za jednoho z nejlepších výrobců vína v Itálii, a to především díky vizi a vášni majitele páté generace, Angela Gaji. Jeho touha vyrábět vína nejvyšší kvality, což je ambiciózní úkol, vedla k posunutí hranic vinifikačních postupů, zejména pokud jde o odrůdu Nebbiolo a používání bariků, aby se dosáhlo zjemnění tříslovin a plného vyjádření ovoce. Díky revolučním postupům v kombinaci s dynamickou osobní vizí je Gaja dokonalým příkladem vinařství, které se i nadále vyvíjí nad rámec svého základního produktu, oceňovaného Barbaresca, a stává se komplexním výrobcem vín špičkové kvality.
Login and Registration Form