Vína Valpolicella
Vína Valpolicella pocházející z kopců oblasti Valpolicella se vyrábějí v různých stylech z místních hroznů Corvina, Corvinone, Rondinella a Molinara. Jejich škála sahá od živých a snadno pitelných červených vín až po velmi sladké dezertní víno Recioto.
Jak se vyrábí Valpolicella
Standardní vína Valpolicella se vyrábějí z odrůd Corvina a Rondinella, do směsi se často přidává i Molinara a Corvinone. Bývají poměrně lehká a elegantní s atraktivními tóny červených třešní a dostatkem svěžesti. Vína Valpolicella Ripasso jsou dalším stupněm a kvasí na slupkách hroznů, které se již používají k výrobě Amarone. To pomáhá dodat hotovému vínu spoustu charakteru, komplexnosti a bohatých tónů sušeného ovoce. Existují také sladká vína Valpolicella Recioto a Valpolicella Superiore, která se vyrábějí z hroznů, které se nechaly přes zimu vyschnout.
Párování s jídlem z Valpolicelly
Vína Valpolicella jsou díky své rozmanitosti velmi univerzální, pokud jde o párování s jídlem. Standardní Valpolicella se dobře hodí například k uzeninám, tvrdým sýrům a těstovinám s rajčaty, zatímco vína Ripasso mají větší hloubku pro bohatší pokrmy, jako je dušené hovězí maso, žebra nebo vepřová pečeně. Sladká vína Recioto si můžete vychutnat místo dezertu nebo vedle dezertů s čokoládou, sušeným ovocem nebo tmavými bobulovitými plody.
A Birthday to Remember with DAOU & Colomé Celebrating my mother’s birthday was made even more special thanks to two incredible wines—DAOU Cabernet Sauvignon 2021 and Colomé Auténtico Malbec 2020. The star of the evening was undoubtedly the DAOU Cabernet Sauvignon. From the first sip, it enveloped us in its rich, velvety embrace. The deep dark fruit flavors, hints of cocoa, and perfectly balanced oak made every glass feel like a true indulgence. It was bold yet elegant, a wine that effortlessly brought warmth and joy to our gathering. Seeing my mother savor each sip with a smile made it all the more memorable. The Colomé Auténtico Malbec also delivered beautifully, with its pure expression of high-altitude Malbec. It was powerful, with ripe blackberries, spice, and a smooth, lingering finish—an excellent complement to the evening. These wines didn’t just enhance our meal; they became part of the celebration, elevating every toast and conversation. A heartfelt thank you to DAOU and Colomé for making this special occasion truly unforgettable!