Gavi
Michele Chiarlo Le Marne Gavi 2020
Lze skladovat ve sklepě po dobu 4 let. Podávejte chlazené.
Rodina Chiarlo vyrábí výjimečná piemontská vína od roku 1956 na 60 hektarech vinic, které zahrnují mnoho nejlepších odrůd Barolo a Barbaresco. Mají také přístup k 50 hektarům, které vlastní partnerští pěstitelé, s nimiž spolupracují již mnoho desetiletí. Dnes panství vedou Micheleho synové Stefano a Alberto, kteří pokračují v odkazu svého otce a zaměřují se na tradiční vinařské techniky a udržitelné postupy.
Ovoce pro toto elegantní Gavi pochází z vinic v blízkosti města Gavi na vysokých kopcích. Jen několik kilometrů na jih se nachází Ligurské moře, které spolu s Apeninami na západě pomáhá vytvářet zvláštní mikroklima pro výrobu prvotřídních bílých vín s pravidelným chladivým vánkem od moře a hor.
Chiarlos vždy sklízí hrozny ručně, aby byla zajištěna jejich nejvyšší kvalita, a jakmile se dostanou do vinařství, kvasí při nízké teplotě v nerezových tancích. Mladé víno se pak před lahvováním nechává 3-4 měsíce odstát na kvasničných kalech, čímž vzniká živé a osvěžující bílé víno s velkým množstvím kyselinek a lákavými tóny citrusů a jablek.
Rodina Chiarlo vyrábí výjimečná piemontská vína od roku 1956 na 60 hektarech vinic, které zahrnují mnoho nejlepších odrůd Barolo a Barbaresco. Mají také přístup k 50 hektarům, které vlastní partnerští pěstitelé, s nimiž spolupracují již mnoho desetiletí. Dnes panství vedou Micheleho synové Stefano a Alberto, kteří pokračují v odkazu svého otce a zaměřují se na tradiční vinařské techniky a udržitelné postupy.
Ovoce pro toto elegantní Gavi pochází z vinic v blízkosti města Gavi na vysokých kopcích. Jen několik kilometrů na jih se nachází Ligurské moře, které spolu s Apeninami na západě pomáhá vytvářet zvláštní mikroklima pro výrobu prvotřídních bílých vín s pravidelným chladivým vánkem od moře a hor.
Chiarlos vždy sklízí hrozny ručně, aby byla zajištěna jejich nejvyšší kvalita, a jakmile se dostanou do vinařství, kvasí při nízké teplotě v nerezových tancích. Mladé víno se pak před lahvováním nechává 3-4 měsíce odstát na kvasničných kalech, čímž vzniká živé a osvěžující bílé víno s velkým množstvím kyselinek a lákavými tóny citrusů a jablek.
Login and Registration Form