Ostatní červené směsi
Matosevic Grimalda Red 2016
Lze skladovat ve sklepě po dobu 3 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Toto svérázné víno je vyrobeno z původní chorvatské odrůdy Teran a Merlotu, které se harmonicky spojují v explozi bohatých tmavých bobulí, sladkého koření a tónů kůže. První doušek odhalí hluboký charakter tmavého ovoce a pevnou strukturu Teranu zjemněnou hladkým, dobře zakulaceným Merlotem. Hrozny použité k výrobě tohoto vína pocházejí z vinic s velmi nízkou úrodou, což vínu dodává intenzivní komplexnost a schopnost mimořádně dobře zrát, pokud bude ležet ve sklepě až deset let.
Vinař Ivica Matošević se pyšní tím, že vyrábí jedny z nejzajímavějších moderních vín na Istrii, která jsou vyráběna převážně z tradičních místních odrůd. Jeho vinice se nacházejí v obci Brdo ve střední Istrii, kde mají dokonalé mikroklima, zahřívané slunným středomořským létem a ochlazované blízkými řekami Mirna a Butoniga.
Ivica je dnes považován za jednoho z předních chorvatských vinařů, ale na rozdíl od mnoha svých istrijských sousedů musel začínat od nuly, protože jeho rodina nebyla v regionu již zavedená jako vinař nebo zemědělec. Po letech studia a práce s cizími hrozny se mu nakonec podařilo koupit vlastní statek a v roce 1996 stáčet svá první vína, která získala mezinárodní uznání.
Toto svérázné víno je vyrobeno z původní chorvatské odrůdy Teran a Merlotu, které se harmonicky spojují v explozi bohatých tmavých bobulí, sladkého koření a tónů kůže. První doušek odhalí hluboký charakter tmavého ovoce a pevnou strukturu Teranu zjemněnou hladkým, dobře zakulaceným Merlotem. Hrozny použité k výrobě tohoto vína pocházejí z vinic s velmi nízkou úrodou, což vínu dodává intenzivní komplexnost a schopnost mimořádně dobře zrát, pokud bude ležet ve sklepě až deset let.
Vinař Ivica Matošević se pyšní tím, že vyrábí jedny z nejzajímavějších moderních vín na Istrii, která jsou vyráběna převážně z tradičních místních odrůd. Jeho vinice se nacházejí v obci Brdo ve střední Istrii, kde mají dokonalé mikroklima, zahřívané slunným středomořským létem a ochlazované blízkými řekami Mirna a Butoniga.
Ivica je dnes považován za jednoho z předních chorvatských vinařů, ale na rozdíl od mnoha svých istrijských sousedů musel začínat od nuly, protože jeho rodina nebyla v regionu již zavedená jako vinař nebo zemědělec. Po letech studia a práce s cizími hrozny se mu nakonec podařilo koupit vlastní statek a v roce 1996 stáčet svá první vína, která získala mezinárodní uznání.
Login and Registration Form