Ostatní červená vína
Lagvinari Aladasturi 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Eko Glonti pracoval jako lékař a geolog, než ho náhodné setkání s mistryní přírodních vín Isabelle Legeron přivedlo k výrobě vlastních vín. Svůj první ročník vyrobil v roce 2011 ve věku 49 let a od té doby se ve svém vinařství věnuje výrobě senzačních gruzínských vín s využitím tradičních vinařských metod, které sahají až do starověku.
Ekovo červené víno Aladasturi je přirovnáváno k jemnému červenému burgundskému díky eleganci a vyrovnanosti této klasické gruzínské odrůdy, která je za hranicemi země sotva známá. Eko používá ke kvašení ovoce velké hliněné nádoby neboli qvevri, což je postup, o kterém se předpokládá, že jej používali již první vinaři. Po osmi měsících v nádobě, včetně tříměsíčního kontaktu se slupkou, je víno připraveno k lahvování.
Ve sklenici si jako první všimnete jemného světle červeného odstínu a lákavé vůně granátového jablka, červených třešní a bobkového listu. První doušek odhalí střední tělo, osvěžující kyselinku a jemné jádro zralého červeného ovoce, které přetrvává na patře. Díky jemným tříslovinám a vyváženému chuťovému profilu se toto víno skvěle hodí k rajčatovým pokrmům nebo uzeninám.
Eko Glonti pracoval jako lékař a geolog, než ho náhodné setkání s mistryní přírodních vín Isabelle Legeron přivedlo k výrobě vlastních vín. Svůj první ročník vyrobil v roce 2011 ve věku 49 let a od té doby se ve svém vinařství věnuje výrobě senzačních gruzínských vín s využitím tradičních vinařských metod, které sahají až do starověku.
Ekovo červené víno Aladasturi je přirovnáváno k jemnému červenému burgundskému díky eleganci a vyrovnanosti této klasické gruzínské odrůdy, která je za hranicemi země sotva známá. Eko používá ke kvašení ovoce velké hliněné nádoby neboli qvevri, což je postup, o kterém se předpokládá, že jej používali již první vinaři. Po osmi měsících v nádobě, včetně tříměsíčního kontaktu se slupkou, je víno připraveno k lahvování.
Ve sklenici si jako první všimnete jemného světle červeného odstínu a lákavé vůně granátového jablka, červených třešní a bobkového listu. První doušek odhalí střední tělo, osvěžující kyselinku a jemné jádro zralého červeného ovoce, které přetrvává na patře. Díky jemným tříslovinám a vyváženému chuťovému profilu se toto víno skvěle hodí k rajčatovým pokrmům nebo uzeninám.
Login and Registration Form