Soave
Inama Vigneto du Lot Soave 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 7 let. Podávejte chlazené.
Giuseppe Inama začal v 50. letech 20. století pomalu skládat dohromady pozemky, ze kterých se stala Azienda Agricola Inama, a za své úspory postupně nakupoval malé parcely. V dnešní době je statek stále v rukou stejné rodiny a má více než 30 hektarů ekologicky obhospodařovaných vinic v oblasti Soave Classico v Benátsku.
Rodinná odrůda Vigneto du Lot Soave pochází z jedné vinice z fantastické jihozápadně orientované lokality na vulkanické půdě na Monte Fascarino. Réva je zde roubována na starobylé podnože Rupestris Du Lot, což napomáhá vzniku intenzivně aromatických a voňavých hroznů. Mošt kvasí v kombinaci nových a použitých dubových sudů a následně zraje 6 měsíců na kalu. Víno pak stráví dalších 6 měsíců v nerezové oceli s jemnými kaly, které mu dodají ještě větší komplexnost a charakter.
Vůně je plná květu černého bezu, jasných citrusů a opečených mandlí, zatímco v chuti se do popředí dostávají tóny zralého tropického a peckovitého ovoce. V chuti se objevuje jasná kyselinka, která je dokonale vyvážena středně silným tělem a krémovou strukturou. Dobře zakulacený a zároveň svěží chuťový profil dělá z tohoto vína vynikající gastronomické víno, které se hodí k rybám, kuřecímu masu, rizotu a vydatným těstovinám s mořskými plody.
Giuseppe Inama začal v 50. letech 20. století pomalu skládat dohromady pozemky, ze kterých se stala Azienda Agricola Inama, a za své úspory postupně nakupoval malé parcely. V dnešní době je statek stále v rukou stejné rodiny a má více než 30 hektarů ekologicky obhospodařovaných vinic v oblasti Soave Classico v Benátsku.
Rodinná odrůda Vigneto du Lot Soave pochází z jedné vinice z fantastické jihozápadně orientované lokality na vulkanické půdě na Monte Fascarino. Réva je zde roubována na starobylé podnože Rupestris Du Lot, což napomáhá vzniku intenzivně aromatických a voňavých hroznů. Mošt kvasí v kombinaci nových a použitých dubových sudů a následně zraje 6 měsíců na kalu. Víno pak stráví dalších 6 měsíců v nerezové oceli s jemnými kaly, které mu dodají ještě větší komplexnost a charakter.
Vůně je plná květu černého bezu, jasných citrusů a opečených mandlí, zatímco v chuti se do popředí dostávají tóny zralého tropického a peckovitého ovoce. V chuti se objevuje jasná kyselinka, která je dokonale vyvážena středně silným tělem a krémovou strukturou. Dobře zakulacený a zároveň svěží chuťový profil dělá z tohoto vína vynikající gastronomické víno, které se hodí k rybám, kuřecímu masu, rizotu a vydatným těstovinám s mořskými plody.
Login and Registration Form