Šumivé víno
Ferrari Maximum Blanc de Blancs
Lze skladovat ve sklepě po dobu 7 let. Podávejte chlazené.
Společnost Ferrari, která je všeobecně považována za předního italského výrobce šumivých vín vyráběných tradiční metodou, založil v roce 1902 Giulio Ferrari. Ferrari studoval vinařství ve Francii a poté se vrátil do rodného Trentina s myšlenkou vyrábět v regionu šumivá vína světové úrovně. Jako první zde vysadil Chardonnay, čímž spojil vynikající terroir regionu s jednou z hlavních odrůd používaných k výrobě šampaňského, a brzy získal za svá vína řadu ocenění a uznání v Itálii i mimo ni.
Vinařství Maximum Blanc de Blancs vyrábí z ručně sklízených hroznů, které se pěstují v nadmořské výšce 1000-2000 metrů na svazích Trentina. Po příchodu do vinařství mošt kvasí v kádích a následně probíhá sekundární kvašení v lahvích, a to stejnou metodou, jaká se používá při výrobě šampaňského. Víno pak zraje tři roky na kvasničných kalech, než je láhev vypuštěna a zapečetěna a připravena k uvedení na trh.
V nose se objevuje intenzivní vůně jasných citrusů, čerstvého pečiva a sladkých mandlí, zatímco první doušek odhalí hladkou pěnu, jemnou strukturu a tóny peckovin a briošky, které přetrvávají v dlouhém závěru. Skvělý aperitiv nebo partner k mořským plodům, rybím pokrmům a krémovým sýrům.
Společnost Ferrari, která je všeobecně považována za předního italského výrobce šumivých vín vyráběných tradiční metodou, založil v roce 1902 Giulio Ferrari. Ferrari studoval vinařství ve Francii a poté se vrátil do rodného Trentina s myšlenkou vyrábět v regionu šumivá vína světové úrovně. Jako první zde vysadil Chardonnay, čímž spojil vynikající terroir regionu s jednou z hlavních odrůd používaných k výrobě šampaňského, a brzy získal za svá vína řadu ocenění a uznání v Itálii i mimo ni.
Vinařství Maximum Blanc de Blancs vyrábí z ručně sklízených hroznů, které se pěstují v nadmořské výšce 1000-2000 metrů na svazích Trentina. Po příchodu do vinařství mošt kvasí v kádích a následně probíhá sekundární kvašení v lahvích, a to stejnou metodou, jaká se používá při výrobě šampaňského. Víno pak zraje tři roky na kvasničných kalech, než je láhev vypuštěna a zapečetěna a připravena k uvedení na trh.
V nose se objevuje intenzivní vůně jasných citrusů, čerstvého pečiva a sladkých mandlí, zatímco první doušek odhalí hladkou pěnu, jemnou strukturu a tóny peckovin a briošky, které přetrvávají v dlouhém závěru. Skvělý aperitiv nebo partner k mořským plodům, rybím pokrmům a krémovým sýrům.
Login and Registration Form