Malbec
Colome Altura Maxima Malbec 2017
Pijte nyní nebo nechte ležet ve sklepě až 25 let. Před podáváním 2 hodiny dekantujte.
Ctihodné vinařství Colome, založené v roce 1831, patří k nejlepším argentinským výrobcům vysokohorských vín Malbec. Tim Atkin MW jej ve své zprávě Argentina Report 2020 vybral jako "First Growth". Vinařství se nachází v údolí Calchaquí v provincii Salta, kde suché, pouštní podmínky a nadmořská výška pomáhají produkovat intenzivní a silná červená vína s příjemnou rovnováhou mezi komplexností, šťavnatou ovocnou chutí a elegancí.
Toto okouzlující víno pochází z jediné vinice z pozemku Colome "Altura Maxima" neboli "Maximální nadmořská výška", který se nachází v údolí Horní Calchaquí ve výšce 3100 metrů nad mořem. Velmi vysoká nadmořská výška zde vytváří jedinečné podmínky pro pěstování vína díky většímu vystavení UV záření a nižší teplotě během horkých letních měsíců. To pomáhá produkovat dokonale zralé hrozny s velkou aromatickou komplexností a zralými tříslovinami.
Po vinifikaci zraje mladé víno před lahvováním 24 měsíců v použitých sudech z francouzského dubu. Výsledkem je šťavnaté, tmavě ovocné červené víno, které ve vůni překypuje cassis, ostružinami a tmavými třešněmi spolu s tóny koření, kůže a bohaté čokolády. Skvostná láhev na další desetiletí ve sklepě, i když si ji můžete vychutnat i nyní vedle steaku z hovězího masa a hranolků.
Ctihodné vinařství Colome, založené v roce 1831, patří k nejlepším argentinským výrobcům vysokohorských vín Malbec. Tim Atkin MW jej ve své zprávě Argentina Report 2020 vybral jako "First Growth". Vinařství se nachází v údolí Calchaquí v provincii Salta, kde suché, pouštní podmínky a nadmořská výška pomáhají produkovat intenzivní a silná červená vína s příjemnou rovnováhou mezi komplexností, šťavnatou ovocnou chutí a elegancí.
Toto okouzlující víno pochází z jediné vinice z pozemku Colome "Altura Maxima" neboli "Maximální nadmořská výška", který se nachází v údolí Horní Calchaquí ve výšce 3100 metrů nad mořem. Velmi vysoká nadmořská výška zde vytváří jedinečné podmínky pro pěstování vína díky většímu vystavení UV záření a nižší teplotě během horkých letních měsíců. To pomáhá produkovat dokonale zralé hrozny s velkou aromatickou komplexností a zralými tříslovinami.
Po vinifikaci zraje mladé víno před lahvováním 24 měsíců v použitých sudech z francouzského dubu. Výsledkem je šťavnaté, tmavě ovocné červené víno, které ve vůni překypuje cassis, ostružinami a tmavými třešněmi spolu s tóny koření, kůže a bohaté čokolády. Skvostná láhev na další desetiletí ve sklepě, i když si ji můžete vychutnat i nyní vedle steaku z hovězího masa a hranolků.
Login and Registration Form