Růžové vína
Rosé se obvykle vyrábí drcením černých hroznů a ponecháním šťávy v kontaktu se slupkami po dobu několika hodin. Tím se ze slupek extrahuje aroma, třísloviny a barva, takže vinaři mohou zvyšováním nebo snižováním kontaktu se slupkami upravovat požadovaný odstín a chuť vína. Další méně obvyklou metodou je odebrání první extrahované šťávy před výrobou červeného vína. Růžová vína se obvykle lahvují mladá nebo zrají krátkou dobu v neutrálních nerezových tancích nebo sudech. Kupujte růžová vína a kombinujte je s čerstvými mořskými plody, grilovanými rybami, sushi, pikantním asijským kari a kuřecími pokrmy.
Klíčové růžové vinařské oblasti
Pravděpodobně nejznámější oblastí růžových vín je Provence na jihu Francie, kde se vyrábějí elegantní světle růžová vína s velkým množstvím svěžesti a aromatických látek. Whispering Angel je jedním z nejoblíbenějších růžových vín pocházejících z Francie. Druhým největším výrobcem růžových vín je Španělsko, kde se většina z nich vyrábí v bohatším dubovém stylu v oblastech Rioja a Navarra. Mezi další významné regiony patří Kalifornie, která je známá svým bílým Zinfandelem, a části Itálie, Chile a Austrálie.
Rozmanité odrůdy vína
Vína Rosé se obvykle vyrábějí lehkým lisováním černých hroznů a extrakcí první vyteklé šťávy. Vinaři mohou zvýšit hloubku barvy a intenzitu vína delší macerací šťávy na slupkách. Mezi významné odrůdy používané k výrobě růžových vín patří Grenache, z níž se vyrábí většina provensálských růžových vín, a Tempranillo, které se hojně používá pro španělská růžová vína. K výrobě růžových vín se běžně používají také odrůdy Cabernet Sauvignon, Merlot a Pinot Noir.
Very good service, fast and reliable.