Vína Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon je pravděpodobně nejoblíbenější červenou odrůdou vína na světě, z níž se vyrábějí silná a komplexní vína, která často zrají desítky let. Nejlepší vína Cabernet Sauvignon jsou plná, s intenzivními tóny cassis, černých třešní a tmavých bobulovin, vysokými a pevnými tříslovinami. Cabernet Sauvignon se často mísí s dalšími odrůdami červených vín, jako je Merlot, aby se mu dodala větší bohatost a hladkost.
Klíčové oblasti Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon se pěstuje po celém světě, ale nejznámější příklady pocházejí z levého břehu Bordeaux, kde se obvykle mísí s několika dalšími hrozny, jako je Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot a Malbec. Nejdůležitějšími apelacemi jsou St-Estephe, Pauillac, St-Julien a Margaux. Cabernet Sauvignon z těchto podoblastí má díky poměrně chladnému přímořskému klimatu často přilnavé třísloviny a nádech tabákových listů nebo podrostu. Dalším klíčovým regionem pro Cabernet je Napa Valley, kde teplejší klima dává zpravidla bohatší a zralejší vína.
Párování Cabernet Sauvignon s jídlem
Vína Cabernet Sauvignon bývají plná a silná, takže se skvěle hodí k červeným masům. Výborně se hodí ke steakům ze svíčkové, grilovaným žebírkům, sytým dušeným masům a zvěřině, nebo dokonce k divočákovi. K těmto typům vydatných pokrmů je dobré párovat mladá vína Cabernet Sauvignon, která pomohou vyvážit pevné třísloviny.
Very good service, fast and reliable.