Granache
Tenute Dettori Tuderi 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 7 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Jedno z nejkrásnějších vinařství v Evropě Tenute Dettori se nachází vysoko nad třpytivým Středozemním mořem a z vinic se otevírá výhled na nedaleký ostrov Korsika a Turritanský záliv. Alessandro Dettori a jeho otec zde mají 29 hektarů vinic, které obdělávají podle tradičních biodynamických zásad. To zahrnuje vyloučení používání jakýchkoli chemických látek na vinicích, ruční sklizeň a minimální používání siřičitanů ve vinařství.
Vzhledem k tomu, že se vše vyrábí řemeslnými metodami, rodina ročně vyrobí pouze 55 000 lahví vína z typických místních odrůd, jako je Cannonau a Vermentino. Toto nádherné červené víno je vyrobeno ze 45 let staré révy Cannonau, která je vysazena na nejlepších vápenatých půdách bohatých na minerály. Hrozny se ve vinařství nechají zkvasit divokými kvasinkami a poté zrají v malých cementových tancích 24-30 měsíců před lahvováním.
Ve vůni se objevují drcené lesní plody, švestky, zemité byliny a tóny lesní půdy, zatímco první doušek odhalí osvěžující kyselinku vyváženou chutí zralého červeného ovoce a jemnými tříslovinami. Díky dlouhému závěru a středně silnému tělu se toto víno skvěle hodí k vydatným těstovinám s rajčaty, uzeninám nebo vyzrálým sýrům.
Jedno z nejkrásnějších vinařství v Evropě Tenute Dettori se nachází vysoko nad třpytivým Středozemním mořem a z vinic se otevírá výhled na nedaleký ostrov Korsika a Turritanský záliv. Alessandro Dettori a jeho otec zde mají 29 hektarů vinic, které obdělávají podle tradičních biodynamických zásad. To zahrnuje vyloučení používání jakýchkoli chemických látek na vinicích, ruční sklizeň a minimální používání siřičitanů ve vinařství.
Vzhledem k tomu, že se vše vyrábí řemeslnými metodami, rodina ročně vyrobí pouze 55 000 lahví vína z typických místních odrůd, jako je Cannonau a Vermentino. Toto nádherné červené víno je vyrobeno ze 45 let staré révy Cannonau, která je vysazena na nejlepších vápenatých půdách bohatých na minerály. Hrozny se ve vinařství nechají zkvasit divokými kvasinkami a poté zrají v malých cementových tancích 24-30 měsíců před lahvováním.
Ve vůni se objevují drcené lesní plody, švestky, zemité byliny a tóny lesní půdy, zatímco první doušek odhalí osvěžující kyselinku vyváženou chutí zralého červeného ovoce a jemnými tříslovinami. Díky dlouhému závěru a středně silnému tělu se toto víno skvěle hodí k vydatným těstovinám s rajčaty, uzeninám nebo vyzrálým sýrům.
Login and Registration Form